Dolar 32,5509
Euro 35,0009
Altın 2.430,78
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

RBC, hisse fiyatlarındaki artış ve üretimdeki ilerleme nedeniyle Airbus’ın notunu Outperform’a yükseltti

RBC, hisse fiyatlarındaki artış ve üretimdeki ilerleme nedeniyle Airbus’ın notunu Outperform’a yükseltti

RBC, hisse fiyatlarındaki artış ve üretimdeki ilerleme nedeniyle Airbus’ın notunu Outperform’a yükseltti
19 Mart 2024 12:40
35

Airbus (EADSY) hisseleri Salı günü RBC Capital Markets analistleri tarafından Sektör Performansı’ndan Outperform’a yükseltildi ve hedef fiyat 145 €’dan 192 €’ya yükseltildi.

Analistler bir raporda, “Airbus’ın dar gövdeli uçaklardaki pazar payı daha da artabileceğinden ve yatırımcılar şirketin on yılın ortasına yönelik finansal hedeflerine daha fazla güven duymaya başladığından, piyasa görüşündeki son iyileşmenin devam etme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz” diye yazdı.

Şirketin hisse senetlerinin değeri son zamanlarda önemli bir yükseliş eğilimi göstererek yılbaşından bu yana %17 artış gösterdi.

Piyasa güvenindeki bu artış birkaç önemli unsurla ilişkilendirilebilir: Airbus’ın 2023 yılında 700 uçak beklentisine karşılık 735 uçak teslimatı ile güçlü uçak teslimat rakamları; rakibi Boeing’de (BA) devam eden operasyonel sorunlar; ve 2024 yılı için olumlu karşılanan bir ön tahmin.

Şubat ayına kadar Airbus, önemli A320 serisinden 65 uçağı da içeren 79 uçağın teslimatını tamamlamıştı.

“2024 ve 2025 yılları için sırasıyla 815 ve 930 uçak olan teslimat tahminlerimize olan güvenimiz arttı. Airbus France’ın (AIR-FR) aşmasını beklediğimiz bu rakam, 2024 yılı için 800 uçak olarak öngörülüyor” dedi.

Mart ayı ortasına kadar Airbus, Pratt & Whitney GTF motorlarıyla donatılmış 43 adet A320 uçağını teslim etmişti.

GTF motor sorunlarının Airbus’ın teslimat takvimi üzerindeki etkisine ilişkin ilk endişelerin “büyük ölçüde temelsiz olduğu ortaya çıktı” diyen analistler, “Airbus GTF motor risklerini satış sonrası hizmetler kapsamında yönetti” dedi.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.