Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi’nin arama kurtarma köpekleri Paşa, Badi ve Diva, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için özel eğitimler alıyor. Border collie cinsi arama kurtarma köpeği Paşa ile Belçika kurdu Badi ve Diva, Deprem Arama Kurtarma ve K9 Köpek Eğitim Parkı’nda zorlu görevlere hazır hale getiriliyor. Belediye personeline ve AFAD işbirliğiyle oluşturulan arama kurtarma biriminde görevli 27 kişiye eğitim verildiği belirtilirken, köpeklerin olası afet durumunda AFAD emrine gireceği ve eğitim parkında isteyen kurumlara ve öğrencilere deprem eğitimi verileceği ifade edildi.

Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor
14 Mart 2024 11:33
33

Süleymanpaşa Belediyesinin arama kurtarma köpekleri Paşa, Badi ve Diva, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için özel eğitimler alıyor.

“Border collie” cinsi arama kurtarma köpeği Paşa ile “Belçika kurdu” Badi ve Diva, bir yıl önce hizmete açılan Deprem Arama Kurtarma ve K9 Köpek Eğitim Parkı’nda zorlu görevlere hazır hale getiriliyor.

Süleymanpaşa Belediye Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, AA muhabirine, olası afetlere karşı eğitim parkının kurulmasının ardından belediye personeline ve AFAD işbirliğiyle oluşturulan arama kurtarma biriminde görevli 27 kişiye eğitim verildiğini belirtti.

Ünsal, ayrıca merkezde bulunan 3 arama kurtarma köpeğinin, bir yıldır eğitmenler tarafından hazırlandığını ifade etti.

Eğitim alan kişilerin ve kurtarma köpeklerinin olası afet durumunda AFAD emrine gireceğini belirten Ünsal, eğitim parkında isteyen kurumlara ve öğrencilere de kendi eğitmenleri tarafından zaman zaman deprem eğitimi verileceğini söyledi.

Köpek eğitmeni Bedri Tunç Eriş de Paşa, Badi ve Diva ile her gün eğitim yaptıklarını dile getirdi.

Köpekleri olası afetlere hazırladıklarını aktaran Eriş, “Köpeklerimizin eğitimleri geçen yıl başladı. Daha yavruyken özel seçim yaparak bu köpekleri aldık. Bu ırkların kendine has özellikleri olması, sahada iyi olmaları, koku duyularının güçlü olması nedeniyle bunları seçtik. Her köpek eğitime uygun olmuyor. Her gün parkurda ve açık alanda çeşitli eğitimlerimiz oluyor. Eğitimler her gün aynı şekilde devam ediyor. Şu an köpeklerimiz saha çalışmasına katılabilecek durumda.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.