Dolar 32,6535
Euro 35,3907
Altın 2.507,26
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Red River Bancshares 10 milyon dolar karşılığında hisselerini geri alıyor

Red River Bancshares 10 milyon dolar karşılığında hisselerini geri alıyor

Red River Bancshares 10 milyon dolar karşılığında hisselerini geri alıyor
14 Mart 2024 01:02
22

Red River Bancshares, Inc. (NASDAQ:RRBI) stratejik bir hamleyle, eski bir yöneticinin ailesiyle ilişkili iki tröstten 200.000 adet adi hisse senedini geri satın almayı kabul etti. Angela Katherine Simpson Irrevocable Trust ve John Charles Simpson Jr. Irrevocable Trust’ın dahil olduğu işlem Cuma gününe kadar tamamlanacak ve şirket yaklaşık 10 milyon dolar ödeyecek. Bu satın alma, hisse senedinin 5 Mart 2024 itibariyle 60 günlük hacim ağırlıklı ortalama fiyatına göre bir iskontoyu yansıtıyor.

Red River Bancshares’in eski bir yöneticisi olan merhum John C. Simpson’ın çocuklarıyla bağlantılı olan tröstlerden hisse geri alımı, mirasçıların emlak planlaması için yatırım portföylerini çeşitlendirme çabalarının bir parçası. Bu anlaşmadan önce, tröstler şirketin adi hisse senetlerinde toplu olarak %11.8’lik bir hisseye sahipti. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından, birleşik holdingleri %9.2’ye düşecek.

Bu geri alım, şirketin devam etmekte olan ve bu işlemden etkilenmeyen 5 milyon dolarlık hisse geri alım programına ek olarak gerçekleştiriliyor. Bugün itibariyle, şirketin bu program kapsamında kalan 5 milyon dolarlık kapasitesinin tamamı bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu ve Aday Gösterme ve Kurumsal Yönetim Komitesi, alışılagelmiş beyanlar, garantiler, taahhütler ve koşullar altında olan geri alımı onaylamıştır. Geri alım, şirketin sermayesini yönetme ve hissedarlarına değer sağlama konusundaki kararlılığının devam ettiğini göstermektedir.

Bu duyuru, yakın tarihli bir SEC dosyasından alınan bilgilere dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.