Dolar 32,6095
Euro 35,3551
Altın 2.474,92
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Konya’da Tarım Projeleri Kapsamında Yeşil Mercimek ve Kimyon Tohumu Dağıtıldı

Konya’nın Kulu ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarım projeleri kapsamında sertifikalı yeşil mercimek ve kimyon tohumu dağıtıldı. Yeşil mercimek çiftçilere yüzde 50 hibeyle 500 kilogram olarak teslim edilirken, kimyon tohumu kadın çiftçilere yüzde 75 hibeyle 30 kilogram olarak dağıtıldı. Proje ile boş alanların üretime kazandırılarak dışa bağımlılığın azaltılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Konya’da Tarım Projeleri Kapsamında Yeşil Mercimek ve Kimyon Tohumu Dağıtıldı
13 Mart 2024 13:00
28

Konya’nın Kulu ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi, ıtri ve tıbbi bitkiler ile boya bitkilerinin geliştirilmesi kapsamında sertifikalı yeşil mercimek ile kimyon tohumu dağıtıldı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Nadas Alanlarını Yeşil Mercimekle Daralt” ve “Ek Tohumun Sertifikalısını, Üret Kimyonun ve Verimlisini” projelerinin tohum teslimi gerçekleştirildi.

Yüzde 50 hibeli yeşil mercimek çiftçi başına 500 kilogram olarak dağıtılırken, kimyon tohumu kadın çiftçilere yüzde 75 hibeyle çiftçi başına 30 kilogram olarak teslim edildi.

Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, “Arazileri değerlendirmek amacı ile boş alanların üretime kazandırılarak dışa bağımlılığın azaltılması hedefiyle gerçekleştirilen proje çerçevesinde mercimek ve kimyon ekimi yapılarak ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Programa, Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkan vekili Adem Sarı, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aykut Baran, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.