Dolar 32,7218
Euro 35,5181
Altın 2.496,02
BİST 10.908,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

FAA, Boeing 737 MAX denetiminde sorunlar tespit etti

FAA, Boeing 737 MAX denetiminde sorunlar tespit etti

FAA, Boeing 737 MAX denetiminde sorunlar tespit etti
12 Mart 2024 12:10
20

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing’in 737 MAX üretim sürecinde çok sayıda sorun tespit etti. Bu durum, Ocak ayında Alaska Havayollarına ait bir jetten bir panelin ayrılmasının ardından yapılan denetimin ardından gerçekleşti. The New York Times tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir habere göre, denetim Boeing’in 737 MAX’inin yapılan 89 testin 33’ünde başarısız olduğunu ortaya koydu.

MAX’in gövdesinin üretiminden sorumlu tedarikçi Spirit AeroSystems ise on üç denetime tabi tutuldu ve bunlardan yedisinde başarısız oldu. FAA’nın bulguları The New York Times’ın erişebildiği bir sunumda ayrıntılı olarak açıklandı.

Denetim sonuçları, 5 Ocak’ta Boeing 737 MAX 9’un gövdesindeki bir boşluk nedeniyle acil iniş yapmasına neden olan bir hava acil durumunun ardından geldi. ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg aynı gün yaptığı açıklamada Boeing’in olayla ilgili olarak Adalet Bakanlığı ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu tarafından sürdürülen soruşturmalarda işbirliği yapmasını beklediğini ifade etti.

FAA’dan Michael Whitaker, kurum ve Boeing’in önümüzdeki 30 gün içerisinde Boeing’in MAX’in üretim hızını arttırmak için ulaşması gereken kilometre taşlarını belirlemek üzere çalıştıklarını belirtti. Bu açıklama, FAA’nın geçen hafta Boeing’in üretim süreci kontrolü, parça taşıma ve depolama ile ürün kontrolünde uyumsuzluk sorunlarının tespit edilmesine ilişkin önceki duyurusuyla uyumludur.

Boeing ve Spirit AeroSystems bulgulara yanıt olarak acil bir yorumda bulunmadı. FAA, Boeing ve Spirit AeroSystems, son denetim ve bunun 737 MAX üretimi üzerindeki etkilerine ilişkin yorum taleplerine henüz kamuya açık bir yanıt vermedi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.