Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Blackwells, Disney’deki çıkar çatışmasına dikkat çekiyor

Blackwells, Disney’deki çıkar çatışmasına dikkat çekiyor

Blackwells, Disney’deki çıkar çatışmasına dikkat çekiyor
12 Mart 2024 04:36
58

Yakın tarihli bir gelişmede Blackwells Capital, Walt Disney Co’yu (NYSE:DIS) ValueAct Capital Management ile önemli bir finansal ilişkisini açıklamamakla suçladı. Blackwells’e göre Disney, ValueAct’in şirketin emeklilik fonu varlıklarının 350 milyon dolardan fazlasını yönettiğini hissedarlarına bildirmedi. Blackwells bu ihmalin bir çıkar çatışmasına yol açtığını iddia ediyor.

Blackwells’in Baş Yatırım Sorumlusu Jason Aintabi, Disney hissedarlarına yazdığı kamuya açık bir mektupta endişelerini dile getirerek ValueAct’in rolüne ilişkin şeffaflık eksikliğinin altını çizdi. Aintabi, hissedarlara ValueAct’in Disney’in yönetim kuruluna verdiği desteğin bağımsız ve niteliksiz olduğu izlenimi verildiğine ve mali bağların farkında olunmadığına dikkat çekti.

Disney yaklaşan yönetim kurulu seçimlerine hazırlanırken, Blackwells hissedarları ValueAct’in yönetim kurulunu desteklemesini sorgulamaya çağırıyor. Disney şu anda her ikisi de yönetim kurulundaki pozisyonlar için yarışan iki aktivist yatırımcı Blackwells ve Trian Fund Management’ın meydan okumalarıyla mücadele ediyor.

Bu gerilim, geçtiğimiz yıl Disney’de hisse sahibi olan ValueAct’in Ocak ayında stratejik danışmanlık sağlamak üzere şirketle bir bilgi paylaşım anlaşması imzaladığı bir döneme denk geliyor. ValueAct geçen hafta Kurumsal Yatırımcılar Konseyi konferansında Disney yönetim kurulunu açıkça destekledi.

ValueAct ve Trian gibi hedge fonların yatırımları yönetmesi ve büyük şirketlerden ücret alması yaygın bir durum. Ancak, şeffaflığı sağlamak ve çıkar çatışmalarını önlemek için bu tür düzenlemelerin belirli ayrıntılarının genellikle tüm hissedarlara açıklanması beklenir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.