Dolar 32,6201
Euro 35,3588
Altın 2.473,89
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Samsun ve Hakkari’de peş peşe korkutan depremler

Karadeniz’de gece saatlerinde deprem meydana geldi. Riçhter ölçeğine göre saat 03.10 sıralarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Samsun Körfezi-Atakum ilçesi olan depremde ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Samsun’daki depremin ardından bir deprem de Hakkari’de meydana geldi. Saat 03.37’de merkez üssü Yüksekova ilçesi olan 3,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Samsun ve Hakkari’de peş peşe korkutan depremler
11 Mart 2024 07:38
44

Karadeniz’de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.10’da merkez üssü Karadeniz açıkları olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Merkez üssü Samsun Körfezi-Atakum ilçesine 17,48 kilometre mesafede olan depremin, 18,27 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Yüksekova’da sahur vakti 3,1 büyüklüğünde deprem

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahur vakitlerinde 3,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Aylardır bölgede sık sık depremler meydana gelirken, yer bilimcileri tarafından Hakkari’de 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklendiği de belirtiliyor.

Deprem, AFAD verilerine göre, saat 03.37’de merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yerin 5,0 kilometre derinliğinde 3,1 büyüklüğünde meydana geldiği belirtildi. Depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.