Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Sahte şarj istasyonu ile yapılan hırsızlık yöntemi ortaya çıktı!

Güvenlik araştırmacıları Tesla sahiplerinin, sahte şarj istasyonu ile araç anahtarını kopyalayan hırsızlık yöntemini ortaya koydu.

Sahte şarj istasyonu ile yapılan hırsızlık yöntemi ortaya çıktı!
11 Mart 2024 07:06
56

Güvenlik araştırmacıları Tommy Mysk ve Talal Haj Bakry, Tesla şarj istasyonlarında kurulan sahte WiFi ağları kullanarak Tesla sahiplerinin oturum açma bilgilerini çalmanın ne kadar kolay olabileceğini gösterdi.

Sahte Tesla şarj istasyonu ile aracın anahtarı kopyalanabiliyor

Araştırmacılar, 169 dolar değerindeki basit bir hacking aracı olan Flipper Zero kullanarak kendi “Tesla Guest” WiFi ağlarını oluşturdu. Tesla sahipleri bu sahte ağa bağlandığında, hackerların oluşturduğu sahte Tesla giriş sayfasına yönlendiriliyor ve buradan kullanıcı adı, şifre ve iki faktörlü doğrulama kodları çalınıyor.

Bu yöntem, Tesla sahipleri için yeni bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Hackerlar, sahip oldukları bilgilerle gerçek Tesla uygulamasına giriş yaparak, aracın yerini takip edebiliyor ve daha sonra çalabiliyorlar.

Mysk, Tesla’ya bu sorunu bildirdiğinde, şirketin bu durumu bir sorun olarak kabul etmediğini söyledi. Araştırmacılar, Tesla’nın dijital anahtar özelliğini kötüye kullanarak, araca fiziksel bir anahtar kartı olmaksızın yeni bir telefon anahtarı ayarlayabiliyor.

Bu durum, Tesla Model 3 sahibi kılavuzunda belirtildiği gibi fiziksel kart gerektirmediği için önemli bir güvenlik açığı oluşturuyor. Mysk, Tesla’nın bu sorunu fiziksel anahtar kart doğrulamasını zorunlu kılma ve yeni bir telefon anahtarı oluşturulduğunda sahiplerine bildirim gönderme yoluyla çözebileceğini belirtiyor.

Bu yöntem, Tesla ve diğer elektrikli araç üreticileri için araç güvenliğini artırmak adına önemli adımlar atılması gerektiğini gösteriyor. Bu durum, elektrikli araç sahiplerinin güvenlik konusunda daha bilinçli olmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Ayrıca, otomobil üreticilerinin araç güvenlik sistemlerini sürekli olarak güncellemeleri ve geliştirmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Bu tür güvenlik açıklarının keşfi ve yayınlanması, sektördeki diğer şirketler için de ders niteliğinde olabilir ve daha güvenli araç teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunabilir.

Konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.