Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

CMB, Disney hisselerini Satın Al olarak başlattı, yayın akışı ve parklar için 142 dolar hedefliyor

CMB, Disney hisselerini Satın Al olarak başlattı, yayın akışı ve parklar için 142 dolar hedefliyor

CMB, Disney hisselerini Satın Al olarak başlattı, yayın akışı ve parklar için 142 dolar hedefliyor
11 Mart 2024 12:21
24

Pazartesi günü, CMB International Securities, Walt Disney hisselerini kapsam altına alarak Satın Al notu verdi ve fiyat hedefini 142 $ olarak belirledi. Firma, Disney’in güçlü fikri mülkiyetini (IP) ve çeşitli portföyünü iyimser görünümünün temel itici güçleri olarak vurguladı. Analist, Disney’in etkili maliyet kontrol önlemleriyle desteklenen yayın ve spor endüstrilerindeki ivmeden yararlanmaya hazır olduğunu belirtti.

Disney’in 2024 mali yılı için olumlu ilk çeyrek sonuçları bildirmesinin ardından, şirket yayın kayıplarında önemli bir azalma, genel verimlilikte artış ve spor sektöründe stratejik büyüme gösterdi.

Disney yönetimi, hisse başına kazancın (EPS) bir önceki yıla göre %22’lik bir artışla 4,6 $ olacağını ve serbest nakit akışının (FCF) 24 mali yılında 8 milyar $’a ulaşacağını öngörüyor. Ayrıca, Disney’in yayın hizmetlerinin 24 mali yılının dördüncü çeyreğinde kâra geçmesi bekleniyor.

İleriye dönük olarak, CMB International Securities, Disney için 24 mali yılından 26 mali yılına kadar gelirde %5 ve kazançta %16 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) tahmin ediyor. Bu büyümenin, reklam destekli isteğe bağlı video (AVOD) hizmetlerinin sunulması, ücretli paylaşım modellerinin yaygınlığının artması ve Hulu’dan elde edilecek potansiyel sinerjilerin yanı sıra ilgi çekici yeni içeriklerin piyasaya sürülmesiyle desteklenmesi bekleniyor.

Şirketin Satın Al derecelendirmesi ve 142 $ fiyat hedefiyle kapsama başlatması, Disney’in yayın ve park bölümlerinde daha iyi performans gösterme yeteneğine olan güveni yansıtıyor. İyimser duruş, Disney’in stratejik girişimleri ve önümüzdeki mali yıllar için beklenen olumlu finansal sonuçlarla destekleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.