Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Moody’s, bilgisayar korsanlığının ardından ABD’li sağlayıcılar için kredi riskini işaret etti

Moody’s, bilgisayar korsanlığının ardından ABD’li sağlayıcılar için kredi riskini işaret etti

Moody’s, bilgisayar korsanlığının ardından ABD’li sağlayıcılar için kredi riskini işaret etti
9 Mart 2024 04:06
41

Amerika Birleşik Devletleri’nde sağlık sigortası taleplerinin önemli bir işlemcisi olan Change Healthcare’e yapılan son siber saldırı, Moody’s’in ABD sağlık hizmeti sağlayıcıları için potansiyel kredi etkileri konusunda uyarıda bulunmasına neden oldu. ALPHV ya da BlackCat olarak bilinen bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafından 21 Şubat’ta gerçekleştirilen ihlal, ülkedeki tıbbi taleplerin yaklaşık yarısının işlenmesinden sorumlu bir sistemi tehlikeye attı.

Moody’s Ratings’te kıdemli analist olan Kailash Chhaya Cuma günü yaptığı açıklamada, kredi sağlayıcıları üzerindeki kredi etkisinin boyutunun, ödeme gecikmelerinin devam eden masrafları karşılamak için gerekli olan nakit akışını nasıl etkileyeceğine bağlı olacağını vurguladı. Bu masraflar, sağlayıcıların Change Healthcare’in hizmetlerinin yokluğunda talepleri işlemek için daha yavaş ve potansiyel olarak manuel yöntemlere başvurmasıyla artabilir.

Yalnızca Change Healthcare’e bağımlı olan sağlayıcılar için bu durum, talepte bulunma kabiliyetlerinin tamamen durmasına ve faaliyetlerinin önemli ölçüde aksamasına neden oldu. Hacklenme sadece taleplerin işlenmesini engellemekle kalmadı, aynı zamanda tedavi öncesi yetkilendirmeleri de etkileyerek belirli sağlık hizmetlerinin sağlanmasında gecikmelere yol açtı.

Daha büyük sağlayıcılar, talepleri işlemek için genellikle birden fazla sistem kullanıyor olsa da, bu durum kesintinin şiddetini azaltabilir, ancak etki önemli olmaya devam ediyor. Change Healthcare’in ana şirketi UnitedHealth, Perşembe günü yaptığı açıklamada, tıbbi talepler ve ödemeler için etkilenen hizmetlerin Mart ayı ortasına kadar geri yüklenmesini beklediğini duyurdu.

Söz konusu olay geçtiğimiz ay Moody’s tarafından UnitedHealth için “kredi negatif” olarak nitelendirilmişti. UnitedHealth şu an itibariyle ihlalle ilgili sorulara bir yanıt vermiş değil.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.