Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Borsa İstanbul’da 3 hisse haftanın son iş gününe tedbirle başlayacak

Borsa İstanbul’da 3 hisse haftanın son iş gününe tedbirle başlayacak

Borsa İstanbul’da 3 hisse haftanın son iş gününe tedbirle başlayacak
8 Mart 2024 10:07
37

Investing.com – Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada 3 hisseye yeni tedbirler getirildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DENGE payları, bugün seans başından 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

TETMT payları bugünden itibaren 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

DOBUR paylarında 08/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

DENGE payı, son bir haftalık zaman diliminde volatilitesini artırırken hisse fiyatı, geçen hafta %12 değerlendikten sonra bu hafta sert bir geri dönüşle %15 geriledikten sonra haftanın son işlem gününe kaybını %6’ya çekerek 3,2 TL’den girdi.

Son 3 haftadır yükseliş ivmesini artıran TETMT payları, son 5 işlem gününde tavan fiyatından işlem görürken dün %5’e yakın gerilemeyle günü 15.000 TL’den kapattı.

DOBUR, Mart ayına hızlı başladı ve ay başından bu yana %50’nin üzerinde yükselerek 154 TL seviyesine ulaştı.

3 hisseyi InvestingPro üzerinden değerlendirdiğimizde adil değer analizine göre DENGE’nin iskontolu hareket ettiği, DOBUR ve TETMT paylarının ise şu an primli hareket ettiği öngörüsünün bulunduğunu görüyoruz.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.