Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 33°C
Per 31°C

Veklury uzun COVID riskini azaltmada umut vaat ediyor

Veklury uzun COVID riskini azaltmada umut vaat ediyor

Veklury uzun COVID riskini azaltmada umut vaat ediyor
6 Mart 2024 01:37
47

FOSTER CITY, Kaliforniya – Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILD), 31. Retrovirüsler ve Fırsatçı Enfeksiyonlar Konferansı’nda (CROI) Veklury’nin (remdesivir) belirli hasta grupları arasında uzun vadeli COVID-19 semptomları ve mortalite riskini azaltabileceğini öne süren yeni retrospektif çalışmalar sundu.

Çalışmalardan biri, Veklury ile tedavi edilen hastanede yatan COVID-19 hastalarının, özellikle 65 yaş altı ve 65 yaş ve üstü hastalarda COVID-19 sonrası durum (PCC) geliştirme riskinin %10 daha düşük olduğunu göstermiştir. Tedavi, yaş grubuna bağlı olarak altı ila sekiz bireysel semptom veya tanı riskinde azalma ile ilişkilendirilmiştir.

Omicron döneminden (Aralık 2021 – Nisan 2023) bir başka analiz, bu süre zarfında hastaneye yatırılan bağışıklık sistemi baskılanmış COVID-19 hastalarının oksijen ihtiyaçlarından bağımsız olarak Veklury ile tedavi edildiğinde %25 daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu göstermiştir.

Ek olarak, üçüncü bir çalışma, Veklury ve deksametazon kombinasyonu alan hastanede yatan COVID-19 hastalarının, tüm ek oksijen gereksinimleri seviyelerinde, tek başına deksametazon ile tedavi edilenlere kıyasla önemli ölçüde daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu göstermiştir.

Bu bulgular, Veklury’nin COVID-19 tedavisindeki etkinliğini ve güvenliğini destekleyen kanıtlar bütününe katkıda bulunmaktadır. Gilead Sciences Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Frank Duff, Veklury’nin mortaliteyi ve uzun süreli COVID-19 semptomları geliştirme riskini azaltmadaki potansiyel faydalarını vurguladı.

Gilead tarafından geliştirilen bir nükleotid analog ön ilacı olan Veklury, SARS-CoV-2 RNA polimerazı hedefleyerek viral replikasyonu inhibe eder ve çeşitli Omicron alt varyantlarına karşı aktivite göstermiştir. Hastanede yatan hastalarda ve hastalığın ilerleme riski yüksek olanlarda COVID-19 tedavisi için onaylanmıştır.

Çalışmalar, on binlerce hastayı içeren HealthVerity ve PINC AI Healthcare veritabanlarından elde edilen verileri analiz ederek ilacın performansı hakkında gerçek dünyadan bir bakış açısı sağlamıştır.

Bu makaledeki bilgiler Gilead Sciences, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.