Dolar 32,6160
Euro 35,3401
Altın 2.475,50
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Fisker Nissan’dan 400 Milyon Dolarlık Sermaye Desteği İçin Görüşmelerde – Reuters

Fisker Nissan’dan 400 Milyon Dolarlık Sermaye Desteği İçin Görüşmelerde – Reuters

Fisker Nissan’dan 400 Milyon Dolarlık Sermaye Desteği İçin Görüşmelerde – Reuters
2 Mart 2024 00:51
41

Reuters’in haberine göre Nissan (NSANY), elektrikli araç (EV) şirketi Fisker Inc’e (FSR) önemli bir yatırım yapmaya yakın.

Habere göre, bu ay içinde tamamlanması beklenen potansiyel bir anlaşma, elektrikli kamyon platformu oluşturmak amacıyla Fisker’e 400 milyon dolardan fazla katkıda bulunabilir.

Bu ortaklık, Fisker’in 2026 yılına kadar üretmesi beklenen Alaska elektrikli kamyonetinin Nissan’ın ABD’deki üretim tesislerinden birinde montajıyla sonuçlanabilir ve bu yer için Mississippi ve Tennessee eyaletleri düşünülüyor.

Ayrıca Nissan bu platformu kendi elektrikli kamyonetini tanıtmak için de kullanmayı planlıyor.

Müzakereler, kısa bir süre önce mali sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerini paylaşan ve işgücünü yüzde 15 oranında azaltacağını açıklayan Fisker için çok önemli bir zamanda gerçekleşiyor.

Şirketin hisse senetlerinin değeri, duyurunun ardından yüzde 40’ın üzerinde düştü ve Cuma günü işlem sonunda yüzde 33,7 daha düşük seviyede kapandı.

Fisker, potansiyel bir yatırım ve ortak geliştirme projesi ile ilgili olarak büyük bir otomotiv üreticisi ile görüşmelere başladığını açıkladı, ancak ilgili şirketin kimliği belirtilmedi.

Halen dikkatle değerlendirilmekte olan bu anlaşma, Leaf modeliyle elektrikli araç pazarının ilk katılımcılarından biri olan Nissan için, ABD’deki elektrikli kamyonet kategorisine odaklanarak son derece rekabetçi elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendirmeyi amaçlayan stratejik bir değişim anlamına geliyor.

Tesla (TSLA) ve BYD gibi önde gelen elektrikli araç şirketlerinin küresel fiyat indirimleri ve artan faiz oranları nedeniyle Ocean elektrikli SUV’una olan talebin azalmasıyla mücadele eden Fisker için Nissan’ın yatırımı kritik bir finansal destek sağlayabilir ve operasyonel istikrarı artırabilir.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.