Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

ASML Holdings: Citi Pozitif Görünüm İzlemeye Başladı, Bernstein Satın Alıma Yükseltti

ASML Holdings: Citi Pozitif Görünüm İzlemeye Başladı, Bernstein Satın Alıma Yükseltti

ASML Holdings: Citi Pozitif Görünüm İzlemeye Başladı, Bernstein Satın Alıma Yükseltti
23 Ocak 2024 00:06
39

Citigroup ve Bernstein’daki finans uzmanları ASML Holdings (ASML) konusunda iyimserler ve Pazartesi günü yaptıkları değerlendirmelere dayanarak şirketin hisselerinin değerinde potansiyel bir artış olduğunu belirtiyorlar.

Citigroup, şirketin hisseleri için olumlu gelişmelere odaklanan 30 günlük bir gözlem dönemi başlattı ve yaklaşan kazanç raporunu kilit olay olarak vurguladı.

ASML hisselerinin satın alınmasını tavsiye etmeye devam eden finans kuruluşu, şirket yönetiminin 2025 yılı için gelir tahminlerini 30 ila 40 milyar avro aralığının üst segmentinde (genel beklenti 33 milyar avro) olacak şekilde teyit edeceğini ve 2024 yılı boyunca sipariş hacminde beklenen iyileşme konusunda netlik sağlayacağını öngörüyor.

Bu arada Bernstein, ASML’nin notunu ‘Outperform’a yükseltti ve hisselerin diğer yarı iletken sermaye ekipmanı şirketlerine kıyasla şu anda değerinin altında olduğu değerlendirmesini belirtti. Araştırma şirketi ayrıca ASML hisseleri için hedef fiyatını bir önceki 664 dolardan 869 dolara yükseltti.

Bernstein analistleri, “ASML’nin hisse senedi fiyatı geçtiğimiz yıl sadece %24 artmış olsa da (KLA, Applied Materials için %48 ve Tokyo Electron, Lam Research için %70’in üzerinde artışa kıyasla), ASML’nin 2022’den 2025’e kadar öngörülen güçlü hisse başına kazanç büyümesinin hisseleri kelepir hale getirdiğine karar veriyoruz ve bu da notumuzu ‘Outperform’a yükseltmemize yol açıyor” dedi.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.