Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Con Edison 50 yıllık temettü büyümesini işaret ediyor

Con Edison 50 yıllık temettü büyümesini işaret ediyor

Con Edison 50 yıllık temettü büyümesini işaret ediyor
19 Ocak 2024 01:07
48

NEW YORK – Önde gelen enerji dağıtım şirketlerinden Consolidated Edison, Inc. (NYSE: ED), üç aylık temettüsünü hisse başına 83 sente çıkararak şirketin temettü artışında üst üste 50. yılını geride bıraktığını duyurdu. Bu artış, 14 Şubat 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara 15 Mart 2024 tarihinde ödenecek olup, hisse başına 3,24 dolar olan bir önceki yıllık temettü oranına göre 8 sentlik bir artışı temsil etmektedir.

Con Edison, büyüme stratejisi ile uyumlu olarak, düzeltilmiş kazançlarının %55 ila %65’i arasında bir hedef temettü ödeme oranı belirlemiştir. Bu ayarlama, gelecekteki sermaye yatırımlarını ve bunlarla ilişkili finansman gereksinimlerini öngörmektedir.

Yıllık geliri yaklaşık 16 milyar dolar ve toplam varlıkları 64 milyar dolar olan Con Edison, New York’ta elektrik, gaz ve buhar hizmetleri sağlayan Consolidated Edison Company of New York, Inc. (CECONY) ve New York Eyaleti ve kuzey New Jersey’deki bölgelere hizmet veren Orange and Rockland Utilities, Inc. (O&R) dahil olmak üzere bağlı ortaklıklar aracılığıyla faaliyet göstermektedir. Şirketin ayrıca elektrik ve gaz varlıklarına ve elektrik iletim projelerinin geliştirilmesine odaklanan Con Edison Transmission, Inc. adında bir iletim kolu bulunmaktadır.

Bu temettü artışı duyurusu Con Edison’un basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Con Edison’un son temettü artışı ışığında, kamu hizmeti sektöründeki benzer şirketlere bakmak değerli bir bağlam sağlayabilir. Çeşitlendirilmiş bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olan W.P. Carey Inc. (NYSE: WPC), temettü güvenilirliği konusundaki etkileyici geçmişiyle öne çıkıyor. InvestingPro Tips’e göre W.P. Carey, Con Edison’un kendi temettü büyüme stratejisini yansıtan hissedar getirilerine olan bağlılığının altını çizerek 26 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürmüştür.

Ayrıca, W.P. Carey’nin InvestingPro’daki finansal ölçümleri sağlam bir finansal pozisyonu ortaya koyuyor: 14,24 milyar dolarlık piyasa değeri, 2023’ün 3. çeyreği itibariyle son on iki ayda %92,39’luk kayda değer bir brüt kar marjı ve aynı dönemde %22,15’lik bir gelir artışı. Bu rakamlar şirketin finansal sağlığını ve sürdürülebilir büyüme potansiyelini vurgulamaktadır. Ayrıca, W.P. Carey’nin 17,93 olan F/K oranı ve 0,42 olan PEG oranı, yakın vadeli kazanç büyümesine göre potansiyel olarak cazip bir değerlemeye işaret etmektedir.

InvestingPro, kamu hizmeti sektörü yatırımlarını daha derinlemesine incelemek isteyen ve eyleme geçirilebilir içgörüler arayan okuyucular için, yalnızca W.P. Carey için 7 daha ayrıntılı analizle birlikte çok sayıda ek ipucu sunuyor. Ek bir avantaj olarak, InvestingPro aboneliği şimdi %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl satışında. ProW345 kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim kazanın ve yatırım stratejinizi gerçek zamanlı veriler ve uzman görüşleriyle zenginleştirin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.