Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Üsküdar Belediyesi ile Markalaşan İsim: Hilmi Türkmen Neden Hedefte?

Üsküdar Belediyesi ile Markalaşan İsim: Hilmi Türkmen Neden Hedefte?
16 Ocak 2024 10:44
51

Üsküdar Belediyesi ile markalaşan isim: Hilmi Türkmen neden hedefte? Bu sorunun cevabını ararken, yerel seçimler öncesi yaşanan hareketlilik ve siyasi rekabeti göz önünde bulundurmak gerekiyor. AK Parti’nin İstanbul’daki en başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Hilmi Türkmen, Üsküdar’ı marka ilçeler arasına taşımıştır. Ancak, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hedefinde olan Türkmen, seçim sürecinde önemli bir rakip olarak görülmektedir.

Yerel seçimlere sadece 76 gün kala Türkiye, heyecanla mart ayının son gününü beklemektedir. CHP’nin İstanbul’da özel olarak hazırlandığı bazı ilçeler olduğu bilinmektedir ve Üsküdar bu ilçelerin başında gelmektedir. Hilmi Türkmen, görevde olduğu süre boyunca Üsküdar’a yaptığı yıldız projelerle marka ilçeler arasına taşımıştır. Bu başarı, Türkmen’i CHP’nin hedefindeki isimler arasına sokmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde Türkmen’i hedef almak için çalışma ekibine özel talimatlar vermiştir. Ancak, bu durum birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Çünkü Hilmi Türkmen, Üsküdar’ı marka ilçeler arasına taşıyan başarılı projeleriyle tanınmaktadır. Seçim sürecinde Üsküdar’a neredeyse hiç gelmeyen İmamoğlu’nun, bu dönemde sık sık Üsküdar’a geleceğini söylemesi de dikkat çekmektedir.

Üsküdarlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar’da neredeyse hiç hizmet sunmamasından dolayı uzun süredir tepkiliydi. Ancak Hilmi Türkmen’in kentsel dönüşüm projeleri ve diğer çalışmaları, Üsküdarlıların memnuniyetini kazanmıştır. Özellikle Kirazlıtepe projesiyle kentsel dönüşümde örnek gösterilen Türkmen, Üsküdar’ın en başarılı belediye başkanları arasına girmiştir.

Üsküdar Belediyesi, sadece kentsel dönüşümle değil aynı zamanda Nevmekanlar projesiyle de dikkat çekmektedir. Gençlerin buluşma ve ders çalışma noktası haline gelen Nevmekanlar, diğer belediyelere de örnek olmuştur. Üsküdar sahilinde başlayan ve diğer ilçelere yayılan Nevmekanlar, gençlerin taleplerini karşılamaktadır. Gençlere yönelik yapılan diğer projelerle birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gençlerin Hilmi ağabeyi olmuştur.

Bu başarılar, AK Parti’nin belediyecilik konusundaki gövde gösterisini göstermektedir. Üsküdar ve Hilmi Türkmen, bu nedenle CHP’nin yakın markajı altında bulunmaktadır. Ancak, Türkmen’in başarılı projeleri ve halkın memnuniyeti, onu güçlü bir rakip haline getirmektedir.

Sonuç olarak, Üsküdar Belediyesi ile markalaşan Hilmi Türkmen’in neden hedefte olduğunu anlamak için yerel seçimler öncesi yaşanan siyasi rekabeti gözlemlemek gerekmektedir. Türkmen’in yıldız projeleri ve gençlere yönelik çalışmaları, halkın takdirini kazanmıştır. Bu nedenle, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkmen’i hedef alması şaşırtıcı bir durumdur. Ancak, Türkmen’in başarılı performansı, onu güçlü bir rakip haline getirmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.