Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Ethereum işlem kapasitesini artırmak için %33 gaz limiti artışını değerlendiriyor

Ethereum işlem kapasitesini artırmak için %33 gaz limiti artışını değerlendiriyor

Ethereum işlem kapasitesini artırmak için %33 gaz limiti artışını değerlendiriyor
12 Ocak 2024 15:26
54

GLOBAL – Ethereum’un geliştirme topluluğu şu anda kurucu ortak Vitalik Buterin tarafından önerilen önemli bir değişikliği değerlendiriyor. Öneri, platformun işlem kapasitesini artırmayı amaçlayan ağın gaz limitinde %33’lük bir artış öneriyor. Bu hamle, geliştiriciler arasında bir tartışmaya yol açtı ve birçoğu blok zincirinin boyutu ve ağ performansı üzerindeki potansiyel sonuçlara ilişkin endişelerini dile getirdi.

Perşembe günü Buterin, Ethereum ağında işlemler ve akıllı sözleşmeler gibi işlemleri yürütmek için gereken hesaplama çabasını belirleyen bir parametre olan gaz limitini artırma fikrini ortaya attı. Daha yüksek bir gaz limiti, blok başına daha fazla işleme izin vererek kullanıcılar için ücretleri ve bekleme sürelerini potansiyel olarak azaltabilir.

Ancak Marius van der Wijden ve Péter Szilágyi gibi geliştiriciler, gaz limiti artışının blok zincirinin durum büyümesi üzerindeki etkisine ilişkin önemli sorunları gündeme getirmiştir. Ethereum blok zincirinin boyutu 267 GB ile zaten oldukça büyüktür ve daha büyük bir gaz limiti, akıllı sözleşme veri işleme ve düğüm senkronizasyonu ile ilgili zorlukları daha da kötüleştirebilir.

Martin Köppelmann, daha yüksek bir gaz limitinin gerektireceği artan işlem hacmini karşılamak için daha yüksek bant genişliğine duyulan potansiyel ihtiyacı vurgulayarak tartışmaya katkıda bulundu.

Bu endişeleri hafifletmek için topluluk çeşitli teknik çözümler düşünüyor. Bunlar arasında, zincir geçmişi için bir sona erme mekanizması öneren ve düğümlerin depolaması gereken veri miktarını potansiyel olarak azaltan EIP-4444 yer almaktadır. Buna ek olarak, EIP-4844, blok zincirinin boyutunu önemli ölçüde etkilemeden veri kullanılabilirliğini optimize etmeye yardımcı olabilecek toparlama verilerini depolamanın bir yolu olan “blob” kavramını tanıtmaktadır.

Topluluk önerilen gaz limiti artışını tartışırken, sonuç Ethereum ekosistemindeki paydaşlar tarafından yakından izlenecektir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.