Dolar 32,5588
Euro 35,3130
Altın 2.467,69
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Boeing ve Airbus 2023’te güçlü uçak teslimatları rapor ediyor

Boeing ve Airbus 2023’te güçlü uçak teslimatları rapor ediyor

Boeing ve Airbus 2023’te güçlü uçak teslimatları rapor ediyor
12 Ocak 2024 15:03
44

CHICAGO/PARIS – Dünyanın önde gelen uçak üreticileri Boeing ve Airbus, 2023 yılı için güçlü teslimat rakamları bildirerek, devam eden tedarik zinciri zorluklarına rağmen havayolu talebindeki toparlanmayı gözler önüne serdi. Boeing yıl boyunca toplam 528 uçak teslim ederken, Airbus teslimat hedefini aşmakla kalmadı, aynı zamanda 735’in üzerinde uçak teslim ederek Boeing’e karşı liderliğini beşinci yıl üst üste korudu.

Airbus’ın sipariş alma konusundaki performansı özellikle dikkat çekiciydi; şirket toplam 2.319 sipariş aldı. İptaller hesaba katıldıktan sonra net sipariş sayısı 2,094 oldu. Devam eden bu başarı Airbus’ın, yıl içinde net yeni siparişleri 1.314’e ulaşan Boeing karşısında pazardaki rekabet üstünlüğünü sürdürmesine yardımcı oldu.

Her iki havacılık devi de yıl boyunca tedarik zincirinde aksaklıklarla karşılaştı ve bu durum operasyonlarını farklı boyutlarda etkiledi. Boeing, gövde tedarikçisiyle belirli sorunlar yaşadı ve bu da teslimat programlarını karşılamada zorluklara katkıda bulundu. Airbus da parça sıkıntısı yaşadı ve bu da yılın başlarında teslimat hedefinde bir kesintiye yol açtı. Bu aksaklıklara rağmen, şirketlerin teslimat rakamları, havacılık sektörü pandeminin etkilerinden kurtulmaya devam ederken ticari uçaklara yönelik talebin dirençli olduğunu gösteriyor.

Sektör ilerledikçe, bu üreticilerin tedarik zinciri sorunlarını hafifletme becerileri, teslimat taahhütlerini sürdürmek ve artan hava yolculuğu talebini karşılamak için çok önemli olacaktır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.