Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Samsung’un Düşük Gecikme, Yüksek Performanslı Bellekleri: (LLW) DRAM

Samsung yüksek bant genişliği, düşük gecikme süresi ve düşük güç tüketimini bir araya getirmek amacıyla geliştirdiği Low Latency Wide I/O (LLW) DRAM çözümünü teknoloji severlerin beğenisine sundu. Şirket yeni belleğini cihaz üzerinde büyük dil …

Samsung’un Düşük Gecikme, Yüksek Performanslı Bellekleri: (LLW) DRAM
11 Ocak 2024 23:41
93

Samsung yüksek bant genişliği, düşük gecikme süresi ve düşük güç tüketimini bir araya getirmek amacıyla geliştirdiği Low Latency Wide I/O (LLW) DRAM çözümünü teknoloji severlerin beğenisine sundu. Şirket yeni belleğini cihaz üzerinde büyük dil modellerini (LLM’ler) çalıştıracak cihazlar için konumlandırıyor, ancak bu tür DRAM’ler gelecekte çok çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Samsung’un LLW DRAM’i geniş I/O, düşük gecikme süresi ve modül başına 128 GB/sn bant genişliğine sahip düşük güçlü bir bellek çözümü. 128 GB/sn’lik hızı kıyaslayacak olursak, 128-bit DDR5-8000 bellek alt sistemi 128 GB/sn’ye benzer şekilde bant genişliği sunabiliyor. Yani diyebiliriz ki yeni düşük güç tüketen çözüm oldukça hızlı.

Bu arada, LLW DRAM’in 1.2pJ/bit’lik düşük güç tüketimine sahip olduğu belirtiliyor. Ancak Samsung, LLW DRAM’in düşük güç tüketimini hiçbir iş yüküyle ve veri aktarım hızıyla bağdaştırmadı.

Gelişim sürdüğü için LLW DRAM hakkında pek fazla detay verilmedi. Samsung bir süredir geniş arayüzlü bellekler (örneğin GDDR6W) üzerinde çalışmalar yapıyordu. Teknoloji devi, LLW ile elde ettiği deneyimleri GDDR6W gibi grafik çözümlerinde de kullanabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.