Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

KidneyIntelX diyabet ve böbrek hastalığı bakımını iyileştiriyor

KidneyIntelX diyabet ve böbrek hastalığı bakımını iyileştiriyor

KidneyIntelX diyabet ve böbrek hastalığı bakımını iyileştiriyor
10 Ocak 2024 19:31
37

LONDRA ve SALT LAKE CITY – Bir tanı şirketi olan Renalytix plc (NASDAQ: RNLX) (LSE: RENX), KidneyIntelX in vitro prognostik testinin kronik böbrek hastalığı (KBH) ve Tip 2 diyabet yönetiminde önemli gelişmelerle ilişkili olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı. Tip 2 diyabet ve diyabetik böbrek hastalığı (DKH) olan 2.569 hastanın 12 ay boyunca takip edildiği çalışmada, yüksek riskli hastalar arasında önleyici ilaç reçetelerinde %61’lik bir artış ve daha etkili uzman sevkleri tespit edildi.

Çalışmanın %27’si siyahi hastalardan oluşan farklı kohortu, KidneyIntelX’in elektronik sağlık kayıtlarına entegrasyonunun, özellikle en yüksek risk altındaki hastalarda KBH’nin daha yavaş ilerlemesine ve Tip 2 diyabetin daha iyi kontrol edilmesine yol açtığını göstermiştir. Bu hastalar aynı zamanda KBH’de daha iyi kardiyovasküler sağlık sonuçlarıyla bağlantılı olan kan basıncı kontrolünde de iyileşme göstermiştir.

KidneyIntelX, Medicare, Medicaid ve Blue Cross Blue Shield programları da dahil olmak üzere geniş bir sigorta ödeme kapsamı elde etmiştir. FDA, teste Haziran 2023’te yetişkin diyabet ve böbrek hastalığı olan yaklaşık 14 milyon hastadan oluşan belirtilen kullanıma yönelik bir pazar için de Novo Pazarlama İzni vermiştir.

Renalytix’in Baş Tıbbi Sorumlusu Michael J. Donovan, PhD, MD, kronik hastalıklarda önleyici tıp için bulguların önemini vurguladı. CEO James McCullough, kronik hastalıkların yükünü ele almak için KidneyIntelX’in birinci basamak sağlık hizmeti ağlarında benimsenmesinin önemini vurguladı.

Çalışmaya, hastalığın ilerlemesi için çeşitli yüksek risk faktörlerine sahip olan ve çoğunluğu birinci basamak hekimleri tarafından tedavi edilen hastalar dahil edildi. Gerçek dünyadaki kanıtlar, sağlık hizmeti sonuçlarını iyileştirmek ve maliyetleri kontrol etmek için erken risk değerlendirmesi ve müdahalesi için KidneyIntelX kullanımını desteklemektedir.

Böbrek sağlığı için bioprognosis™ konusunda uzmanlaşmış olan Renalytix, KidneyIntelX testine dayalı erken eylemin hasta sonuçlarını iyileştirebileceğine ve sağlık sistemi maliyetlerini azaltabileceğine inanmaktadır. Şirket, testinin klinik uygulamada kullanımını desteklemek için veri yayınlamaya devam etmeyi planlamaktadır.

Bu rapor Renalytix plc’nin basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.