Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Yılın ilk güneş tutulması 8 Nisan’da: Türkiye’den izlenebilecek mi

Bu yıl meydana gelecek iki güneş tutulması 8 Nisan’da gerçekleşecek. İşte tutulmanın net bir şekilde gözlemleneceği bölgeler.

Yılın ilk güneş tutulması 8 Nisan’da: Türkiye’den izlenebilecek mi
5 Ocak 2024 10:27
64
AA

Bu yıl meydana gelecek iki tutulmasından ilki 8 Nisan’da gözlemlenecek. Güneş tutulmalarının yanı sıra 2024’te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10’dan fazla gök taşı yağmuru görülecek.

Türkiye’den Güneş ve Ay tutulmalarından sadece biri görülebilecek.

Ay’ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulmalarının ilki, kısıtlı bir bölgeden gözlemlenebilecek.

Türkiye’den izlenemeyecek

Türkiye’den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada’dan izlenebilecek.

Şili ve Arjantin’in güneyinden görülebilecek ikinci tutulma, halkalı güneş tutulması şeklinde 2 Ekim’de gerçekleşecek ve Türkiye’den yine izlenemeyecek.

Ay tutulmaları ne zaman

2024’ün ilk Ay tutulması 25 Mart’ta, 20 Mart Bahar Ekinoksu (gündüz-gece eşitliği) sonrasındaki “Solucan Ay” esnasında yarı gölgeli tutulma şeklinde yaşanacak.

Amerika, Antarktika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya’dan izlenebilecek tutulma, Türkiye’den görülemeyecek.

İkinci Ay tutulması da 18 Eylül’de saat 05.14’te başlayıp 06.16’da bitecek ve parçalı tutulma şeklinde gerçekleşecek.

Bu tutulma, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya’dan seyredilebilecek. de bu gök olayına şahit olacak bölgelerin içinde yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.