Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Blackwells Disney yönetim kurulunda etkili olmak istiyor

Blackwells Disney yönetim kurulunda etkili olmak istiyor

Blackwells Disney yönetim kurulunda etkili olmak istiyor
3 Ocak 2024 18:45
37

The Walt Disney Company’nin (NYSE:DIS) yönetim kurulu odasındaki dinamikleri yoğunlaştıran bir hareketle, aktivist hedge fonu Blackwells Capital, Disney’in yönetim kuruluna üç yönetici aday gösterme niyetini açıkladı. Bu gelişme, yönetim kurulu koltukları için halihazırda iki aday öneren Trian Fund Management’a meydan okuyacak.

Disney CEO’su Bob Iger’in liderliğini desteklediğini ifade eden Blackwells, Trian’ın şirketin mevcut yönüne ilişkin eleştirel duruşuyla aynı çizgide olmadan yeni perspektifler arayışında olabilecek hissedarlara alternatif bir yönetim kurulu adayları listesi öneriyor. Hedge fonunun adayları, içerik dağıtımında uzman eski bir Warner Brothers yöneticisi olan Jessica Schell, Tribeca Film Festivali’nin kurucularından Craig Hatkoff ve TaskRabbit’in kurucusu Leah Solivan gibi çeşitli uzmanlıkları masaya getiriyor.

Yönetim kurulu koltukları için yaşanan rekabet, Disney’in Bob Iger’in geri dönen liderliği altında önemli değişiklikler geçirdiği bir döneme denk geliyor. 2005-2020 yılları arasında CEO olarak görev yapan Iger, Kasım 2022’de Disney’in yayın bölümündeki önemli bir üç aylık kayıp ve bazı film franchise’larındaki düşük performans da dahil olmak üzere zorlukların ortasında rolü yeniden üstlendi.

Blackwells ayrıca, adayları tarafından görevden alınabilecek mevcut yönetim kurulu üyeleri için yeni bir yaklaşım önererek, yönetim kurulunun bu kişilerin yeniden göreve getirilmesine olanak sağlayacak şekilde genişletilmesini teklif ediyor.

Disney, adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar tarafından açıklanan Blackwells’in adaylıklarına kamuya açık bir yanıt vermedi. Şirket daha önce ValueAct Capital ile strateji konusunda danışmanlık yapmak ve yaklaşan yıllık hissedarlar toplantısı için yönetici adaylarını desteklemek üzere bir anlaşma yaptığını duyurmuştu.

Disney’deki yönetim kurulu yapısı, Trian ve diğer yatırımcıların Iger’in halefiyetinin ele alınışını eleştirmesiyle bir tartışma konusu oldu. Iger’in ilk halefi Bob Chapek 2022’de istifa etmiş ve Iger’in geri dönmesine yol açmıştı. O zamandan bu yana Disney, eski Morgan Stanley CEO’su James Gorman ve eski SKY CEO’su Jeremy Darroch’un eklenmesi de dahil olmak üzere yönetim kurulunu gençleştirmek için adımlar attı.

Yaklaşık 3 milyar dolarlık Disney hissesini kontrol eden Trian, CEO’su Nelson Peltz ve eski Disney CFO’su James Rasulo’yu yönetim kurulu üyelikleri için aday gösterdi ve Ancora Holdings’ten destek aldı. Disney’de yaklaşık 5 milyon dolarlık hissesi bulunan Blackwells, Trian’ın Ancora ve diğer hissedarlarla olan ilişkisinin soruşturulması çağrısında bulundu.

Bu yönetim kurulu manevralarının ortasında Disney, başlangıçtaki hedefini 2 milyar dolar aşan yaklaşık 7,5 milyar dolar tasarruf etmeyi amaçlayan bir maliyet düşürücü yeniden yapılandırmaya girişiyor.

Jason Aintabi liderliğindeki Blackwells, Peloton Interactive (NASDAQ:PTON) ve Colony Capital, şimdi DigitalBridge (NYSE:DBRG) gibi şirketlerde liderlik değişikliklerini savunmak da dahil olmak üzere başarılı bir kurumsal aktivizm geçmişine sahiptir. Hedge fonu ayrıca Trian’ın önemli bir hisseye ve yönetim kurulu temsilciliğine sahip olduğu Wendy’s Co (NASDAQ:WEN) yönetim kuruluna meydan okumaya hazırlanıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.