Dolar 32,6095
Euro 35,3551
Altın 2.474,92
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Fisker’in Hisse Senedi Fiyatı Aralık Ayı Şirket Güncellemesinin Ardından Piyasa Açılmadan Önce Yükseldi

Fisker’in Hisse Senedi Fiyatı Aralık Ayı Şirket Güncellemesinin Ardından Piyasa Açılmadan Önce Yükseldi

Fisker’in Hisse Senedi Fiyatı Aralık Ayı Şirket Güncellemesinin Ardından Piyasa Açılmadan Önce Yükseldi
29 Aralık 2023 19:32
29

Fisker Inc. (FSR) hisseleri, elektrikli araç üreticisinin satışları artırma ve teslimatları hızlandırma stratejisini açıklamasının ardından Cuma sabahı piyasa öncesi işlemlerde %10’un üzerinde bir artış yaşadı. Fisker ayrıca, potansiyel müşterilerin hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Avrupa’da araçlarını test etme fırsatlarının sıklığını artırma niyetini açıkladı ve Fisker Ocean modelinin doğrudan müşteri denemelerinin ardından satışlarda gözlemlenen bir artışın altını çizdi.

Buna ek olarak Fisker, üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar %300’ün üzerinde önemli bir büyümeyi temsil eden yaklaşık 4.700 elektrikli aracın (EV) teslim edildiğini bildirdi. Şirket, araç teslimatlarındaki bu artışı, COVID-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan tedarik zinciri engellerini başarıyla aşmalarına bağladı.

“2023 yılında gelir elde etmeye başladık, ancak çeşitli engellerle karşılaştık. COVID-19’un ardından tedarik ağımız için çok sayıda komplikasyon ortaya çıktı, ancak şimdi bu sorunları büyük ölçüde çözdük,” dedi CEO Henrik Fisker.

Fisker, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki çok sayıda dağıtım ve bakım merkezine ek olarak Los Angeles, New York City, Londra ve Münih’te önde gelen showroomların açılışını yaptı. Teslimat süreçlerini geliştirmek ve uygun mülklerin azlığını gidermek için işbirliği yapıyorlar.

Ayrıca, gelişmiş müşteri desteği sağlamak için özel bir müşteri destek hattı (Amerika Birleşik Devletleri’nde 1-844-FISKER1 ve Avrupa’da eşdeğer numaralar) kurulmuştur.

Fisker, “Fisker markası ve tüm ekibimiz için önemli başarılar ve büyüme beklentileriyle dolu bir yıla tanıklık etmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

FSR hisseleri Cuma sabahı piyasa öncesi işlemlerde %11,9 yükseldi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.