Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Ark Invest Bitcoin ETF kararı öncesi kripto portföyünü yeniliyor

Ark Invest Bitcoin ETF kararı öncesi kripto portföyünü yeniliyor

Ark Invest Bitcoin ETF kararı öncesi kripto portföyünü yeniliyor
28 Aralık 2023 20:08
69

Investing.com – Varlık yönetim şirketi Ark Invest, Ocak ayının ilk günlerden onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF’leri öncesi 2023 yılını kripto bağlantılı yatırım ürünlerini yenileyerek kapatmaya hazırlanıyor.

Son bildirimlere göre varlık yönetim şirketi Ark Invest, portföyünde kalan Grayscale Bitcoin Trust varlıklarının da satışını gerçekleştirdi. Bloomberg Intelligence’a göre sadece bir ay önce GBTC’nin en büyük sahibi olan şirket, bir ayda GBTC hisselerinin tamamını satmış oldu. Cathie Wood’un CEO’su olduğu şirket, şimdi ise piyasanın en büyük vadeli Bitcoin ETF’sini satın almaya başladı.

Ark Invest, Aralık ayı boyunca Coinbase ve GBTC varlıklarını satarak kâr alma yoluna gitti. Coinbase hisselerinin satışıyla ilgili yapılan açıklamada portföy dengelemeye yönelik bir hamle olduğu belirtilirken GBTC satışlarından elde edilen fonun yaklaşık 100 milyon dolarlık kısmı ETF ihraççısı ProShares’in Bitcoin vadeli işlem ETF’sini satın almak için kullanıldı. Böylelikle Ark Invest, Goldman Sachs’ın ardından en çok ProShares ETF tutan ikinci şirket oldu.

Bloomberg Intelligence ETF analisti Eric Balchunas, Ark Invest’in son hamlesini değerlendirdi. Balchunas, şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunu olduğunu hatırlatırken kendi yatırım ürününü ihraç etmeden önce fonları, geçici olarak Bitcoin vadeli ETF’te değerlendirmek istediklerini düşündüğünü söyledi. Zira Vadeli BTC ETF’leri Bitcoin fiyatının en yakından takip eden yatırım ürünü konumunda. 

Bunun yanında bu yatırım aracı yüksek likiditeye sahip ve hızlı çıkışlar için çok daha kolay bir araç olarak biliniyor. Bunun yanında daha az likit olan ürünler, yüksek miktarlı pozisyon kapatmalarda zarara neden olabiliyor. 

 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.