Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Google, Chrome tarayıcıya gelecek yeni özellikleri duyurdu

Google, yakın zamanda yayınladığı blog yazısında kullanıcıları kötü amaçlı etkinlikler konusunda bilgilendirmek ve tarayıcının bellek kullanımını boşaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış birkaç yeni Chrome özelliğine dikkat çekti …

Google, Chrome tarayıcıya gelecek yeni özellikleri duyurdu
23 Aralık 2023 15:11
56
Google, yakın zamanda yayınladığı blog yazısında kullanıcıları kötü amaçlı etkinlikler konusunda bilgilendirmek ve tarayıcının bellek kullanımını boşaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış birkaç yeni Chrome özelliğine dikkat çekti.

Kişiselleştirilebilir ve proaktif güvenlik kontrolü

Listenin ilk sırasında Güvenlik Kontrolü (Safety Check) yer alıyor. Bu yerleşik araç, kullanıcının kayıtlı şifrelerinden herhangi birinin sızdırılması, yüklü eklentilerden herhangi birinin potansiyel olarak kötü amaçlı olması ve ilgilenilmesi gereken belirli site izinlerinin olması durumunda uyarıyor. Yalnız bu özelliğin elle çalıştırılması gerekiyor. Güncellemeyle birlikte Güvenlik Kontrolü arka planda çalışacak ve olası tehlikeli aktiviteler konusunda kullanıcıyı otomatik olarak uyaracak.

Daha akıllı performans kontrolleri

Güvenlik Kontrolü, ayrıca kullanıcının bir süredir kullanmadığı belli sitelere ilişkin izinleri iptal etmesine ve sitelerin gönderdiği bildirimleri hızlıca kapatmasına olanak tanıyacak.

Sekme gruplarını kaydetme

Google, ayrıca Chrome’un sekme gruplarına gelecek yeni özellikten bahsetti. Chrome, kullanıcıların sekme gruplarını kaydetmelerine izin verecek. Böylece bu gruplar cihazlar arasında kullanılabilecek. Sekmelerden bahsetmişken, Chrome’un açık sekmelerin üzerlerine gelindiğinde bellek kullanımına ilişkin daha fazla detay sağladığı bilgisi de paylaşıldı. Bellek Tasarruf modu, ayarlarda Performans bölümünden açılabiliyor.

Gemini, Chrome’a geliyor

Google, yeni yapay zeka modeli Gemini ile güçlendirilen özelliklerin 2024 başında Chrome’a getirileceğini de belirtti. Gemini’nin Chrome’a geleceğini daha önce CEO Sundar Pichai’den duymuştuk.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.