Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

AWS 90 milyar dolar gelir hedefliyor, odağını yapay zeka teknolojilerine kaydırıyor

AWS 90 milyar dolar gelir hedefliyor, odağını yapay zeka teknolojilerine kaydırıyor

AWS 90 milyar dolar gelir hedefliyor, odağını yapay zeka teknolojilerine kaydırıyor
23 Aralık 2023 00:42
22

LAS VEGAS – AWS re:Invent konferansında CEO Adam Selipsky, Amazon (NASDAQ:AMZN) Web Services’in (AWS) 90 milyar dolarlık iddialı gelir hedefini açıklayarak gelişmiş yapay zeka (AI) teknolojilerine doğru stratejik bir kaymanın sinyalini verdi. Bu hamle, Microsoft ve Google gibi büyük oyuncuların da yoğun yatırım yaptığı bulut ve yapay zeka sektörlerinde yoğunlaşan rekabetin altını çiziyor.

Etkinlik sırasında AWS, Nvidia ve Anthropic ile işbirliği yaparak geliştirilen bir işyeri sohbet robotu da dahil olmak üzere yeni ürünlerini tanıttı. Bu yenilik, AWS’nin hizmetlerine daha fazla yapay zeka entegre etme çabasının bir parçasıdır ve geleneksel sunucu tabanlı tekliflerin ötesine geçme konusundaki kararlılığını göstermektedir.

Deloitte analistlerinden JB McGinnis, AWS’nin üretici yapay zeka alanındaki ilerlemelerinin şirketin pazardaki konumunu sürdürebilmesi için kritik önemde olduğunu vurguladı. Bu teknolojiler bulut bilişim hizmetleri için giderek daha merkezi hale geldikçe, AWS kendisini bu trendin ön saflarında konumlandırıyor.

İleriye dönük bu duyurulara rağmen, Amazon’un hisseleri Cuma günü küçük bir gerileme yaşadı ve %0,25 düşüşle 153,45 dolardan kapandı. Ancak bu hafif dalgalanma, Amazon’un hisselerinin %79 oranında yükselmesiyle yılbaşından bu yana sergilediği kayda değer performansın ardından geldi.

AWS re:Invent’teki duyurular, Amazon’un, bulut bilişim inovasyonunun bir sonraki dalgasına hakim olmak isteyen teknoloji devleri için hızla bir savaş alanı haline gelen jeneratif yapay zeka alanında liderlik etmek için açık bir stratejisini yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.