Dolar 32,5957
Euro 35,3522
Altın 2.477,13
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Tuzla Piyade Okulu’ndaki ”Atatürk fotoğrafı” krizine ilişkin Bakan Güler’den açıklama: Hepsi görevden uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesi üzerine çıkan arbedeyle ilgili konuştu. Bakan Güler, ”Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı.” ifadelerini kullandı.

Tuzla Piyade Okulu’ndaki ”Atatürk fotoğrafı” krizine ilişkin Bakan Güler’den açıklama: Hepsi görevden uzaklaştırıldı
16 Aralık 2023 21:50
35

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmayınca çıkan arbedeyle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yıllık basın değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesi üzerine çıkan arbedeyle ilgili soruya yanıt verdi.

“ÖĞRENCİLER VE YÖNETİCİLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI”

Bakan Güler, şunları söyledi: “Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.