Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Spor yazarları Lugano – Beşiktaş maçını değerlendirdi

Son dakika Beşiktaş haberleri… UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruptan çıkma şansını kaybeden Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Lugano’yu 2-0 yendi. Fotomaç Gazetesi yazarı Turgay Demir de mücadeleyi dikkat çeken sözlerle değerlendirdi. İşte o yazı… (BJK spor haberleri)

Spor yazarları Lugano – Beşiktaş maçını değerlendirdi
15 Aralık 2023 10:01
32

TURGAY DEMİR – VAR OLUN GENÇLER!

Beşiktaş’ın eksiklerinin tamamını yazmaya kalksam yerim yetmez o nedenle “çok eksik” diyerek geçiyorum. Beni ilgilendiren sahadaki eksikler değil hedefteki eksikler!

Bir zamanlar, Porto, Monaco, Leipzig cehenneminden namağlup lider çıkan Beşiktaş da vardı, şimdi Bodo Glimt, Lugano, Brugge grubunda ancak üçüncü olabilen Beşiktaş var.

Aradaki fark ne kadar büyük ise o günlerden, bugünlere bu kulübü yönetenler aynı büyüklükte yanlışlıklar yapmışlar demektir. Ne kadro mühendisliği doğru yapılmış, ne transferler, ne de organizasyon.

Yoksa bir takım bu kadar hedef küçültmek zorunda kalmazdı. Bundan önceki Bodo ve Lugano maçlarını yorumlarken, “Sahada gördüklerim futbol mantığıyla açıklanamaz” diye kalın kalın altını çizmiştim. O maçlarda topa giden yok, toptan kaçan çoktu…

Arada saç ektirip, sakatlık numarası yapanlar da varmış. Ahmet Nur Çebi döneminde Beşiktaş’ta işler sarpa sarmış vesselam. Şimdi yeni bir dönem var, kadro dışı olayları takımı nasıl etkileyecek, ara transfer döneminde ne kadar yara sarılacak v.s bunlar önemli tabii.

Öte yandan hem onbir başlayan, hem de sonradan oyuna giren tüm gençlerin gayreti, heyecanları beni 1979 öz kaynak devrimi yıllarına götürdü. Rızalar, Ziyalar, Süleymanlar, Fikretler hep o devrimin ürünleriydi.

Emrecanlar’ın Uzunhan’ı da, Terzi olanı da yetenekli çocuklar. Semih Kılıçsoy ayrı bir hikaye; güçlü, inatçı, adam eksiltiyor… Tek eksiği son vuruştaki tercihleri. Zamanla çok daha iyi olacaktır.

Demir Ege Tıknaz, Emirhan Delibaş, Mustafa Hekimoğlu gibi gençleri izlemek de keyifliydi. Sahanın en tecrübeli iki ismi olan Steffen ve Chamberlain’in şöyle bir macta kızarmış olmaları da gerçekten ilginçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.