Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Okullarda işkence ve infaz: İşgalci gücün suç listesi kabarıyor

Gazze’de yoğun bombardımandan kaçan sivillerin sığınağı olan okulların işgalci İsrail ordusu tarafından işkence ve infaz için kullanıldığı ortaya çıktı. İşgalci gücün baskın düzenleyerek askeri üsse dönüştürdüğü okullarda, Filistinlilere günlerce işkence uyguladığı ve bazılarını yakın mesafeden keyfi olarak infaz ettiği raporlandı. İşkence ve infaz sonucu öldürülen Filistinlilerin cesetlerinin çürümeye yüz tuttuğu ve ancak işgalci güç çekildikten sonra ulaşılabildiği kaydedildi.

Okullarda işkence ve infaz: İşgalci gücün suç listesi kabarıyor
15 Aralık 2023 15:07
39

İşgalci güç İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçları bir bir belgeleniyor. Çoğu kadın ve çocuk 18 binden fazla kişiyi öldüren on binlercesini yaralayan ve yüz binlercesini yerinden zorla eden işgalci gücün, ele geçirdiği okulları birer işkence ve infaz noktası olarak kullandığı raporlara yansıdı. Euro-Med İnsan Hakları Gözlemevi kurumunun açıkladığı çarşamba günü açıklanan rapora göre 7 Ekim sonrası, binlerce sivilin saldırılardan korunmak için sığındığı Birleşmiş Milletler gözetimindeki okullara baskın düzenleyip, işgal eden İsrail askerlerinin, buraları birer askeri üs, işkence ve infaz noktası olarak kullandıkları, görgü tanıklıkları ve yerinde tespitler sonucu belirlendi.

Sığındıkları alanda işkence gördüler

Euro-Med’in elde ettiği ifadelere göre, işgalci güç askerleri, bastıkları okullara sığınmış durumda bulunan yüzlerce Filistinliye günlerce işkence yaptıkları ve bazı Filistinlilerin yakın mesafeden infaz edildiği bilgisini edindi. İşgalci gücün, yürüttüğü yargısız infazların tamamen keyfi bir şekilde gerçekleştirildiği de raporda ifade edildi.

15 kişiyi infaz ettiler

Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliya kampının batısındaki El Felluce mahallesinde yaklaşık 15 Filistinlinin çürümüş cesedi bulunduğu belirtildi. Euro-Med Monitor, ilk soruşturmasına dayanarak, bu kişilerin Shadia Abu Ghazaleh devlet okulunda İsrail ordusu mensupları tarafından sorgulanırken açık alanda infaz edildiği bilgisine ulaştı. 15 Filistinlinin cesedine ancak işgalci gücün bölgeden çekilmesinden sonra ulaşılabildiği kaydedildi.

Vücut bütünlükleri bozulmuştu

Bazı cesetlerin sadece çürümekle kalmadığı bütünlüklerinin de bozulduğu belirtilen raporda, infazların yakın mesafeden hedef alınarak gerçekleştirildiği belirtildi. Bazı cesetlerin bütünlüklerinin bozulmasının ise yakın mesafeden ağır makinalı silah atışı sonucu gerçekleştiğinin düşünüldüğü kaydedildi. Gazze’nin kuzeyindeki Selahaddin Okulu’na sığınmış görgü şahitleri de üç gün önce ağır ateş açtıkları ve 50 kişinin bu saldırı sonucu öldürüldüğünü belirtti. Okuldan zorla çıkartılan sivillerin Gazze’nin güneyine gitmeye zorlandığı ve bu sırada makinalı tüfeklerle arkalarından ateş açılarak en az 5 kişinin öldüğü ve birçok kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Benzer çok olay var

Al-Ma’umaniyah and Al-Mukadssa Okulları’nda da benzer saldırılar gerçekleştirildi. Okullarda bulunan erkekleri gözaltına alındığı, bazılarının kötü muamele gördükten sonra serbest bıraktığı ve diğerlerine şiddetli işkence uyguladığı raporda kaydedildi. UNRWA tarafından yönetilen Abu Hussein adlı okulda da benzer şekilde 20 Filistinlinin öldürüldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.