Dolar 32,5468
Euro 35,3024
Altın 2.466,68
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Bungie’nin Sony Bünyesindeki Bağımsız Pozisyonu Tehdit Altında Olabilir

Sony’nin yönetimi devralabileceği söyleniyor

Bungie’nin Sony Bünyesindeki Bağımsız Pozisyonu Tehdit Altında Olabilir
7 Aralık 2023 17:02
41

Yaklaşık 1,5 yıl önce Sony, Destiny’nin geliştiricisi Bungie’yi bünyesine kattığını duyurmuştu. Bu satın alımın ardından Bungie’nin faaliyetlerine bağımsız bir şekilde devam edeceği ifade edilmişti. Şimdi bu tablonun dönüşebileceğiyle ilgili iddialar gündemde.

IGN tarafından paylaşılan haberde işaret edildiği üzere, geçtiğimiz ay yaklaşık 100 kişinin işten çıkarılması ve maliyet düşürücü tedbirlerin devreye alınmasının ardından Sony’nin Bungie yönetimini tamamıyla devralabileceği iddiaları da hız kazanmış bulunuyor.

Her ne kadar Bungie (en azından kağıt üzerinde) bağımsız bir alt stüdyo olarak değerlendirilse de, satın alım sonrasında yönetim kadrosu Sony ve Bungie arasında bölüşülmüş durumda. Öte yandan Bungie’nin CEO’su Pete Parsons, oylamalardaki önemli rolünü koruyor. Bununla birlikte IGN ile görüşen eski bir Bungie çalışanı, işten çıkarmaların ardından yapılan toplantıda yönetimdeki bu güç paylaşımı durumunun daha uzun süre bu şekilde devam etmeyebileceğinin belirtildiğini aktarmış.

IGN, Sony ve Bungie’ye ulaşarak konu hakkında değerlendirmelerini almak istemiş fakat her iki firma da yanıt vermemiş. İddianın reddedilmemiş olması da aslında bir anlamda bu ihtimalin kuvvet kazandığı şeklinde yorumlanabilir. Bu kadar kısa bir sürede karar değişikliğine gidilmiş olması düşündürücü.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.