Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Zoom’un Five9’u Satın Almayı Görüştüğü Bildirildi

Zoom’un Five9’u Satın Almayı Görüştüğü Bildirildi

Zoom’un Five9’u Satın Almayı Görüştüğü Bildirildi
5 Aralık 2023 02:53
40

Çağrı merkezi yazılımı konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Five9’un (FIVN) hisseleri, Zoom Video Communications (ZM) ile birleşebileceği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle Pazartesi günü öğleden sonra %14’lük bir değer artışı yaşadı.

Bloomberg tarafından verilen bilgiye göre Five9, potansiyel alıcıların ilgisini araştırmak için mali danışmanlarla görüşüyor ve Zoom ile ön görüşmelerde bulundu.

Eylül 2021’de Zoom ve Five9, Five9 hissedarlarının Zoom’un hisselerinin değerindeki düşüşü gerekçe göstererek birleşme aleyhinde oy kullanmasının ardından, tamamı hisse senedinden oluşan bir birleşme için daha önce yapılan anlaşmayı iptal etmişti.

Amaçlanan satın almanın Zoom’un büyük kurumsal müşterilerle olan işini güçlendirmesi ve uzun vadeli büyüme beklentilerini artırması öngörülüyordu.

İlk birleşme anlaşması kamuoyuna açıklandığında, Zoom İcra Kurulu Başkanı Eric Yuan, “Amacımız hizmet platformumuzu sürekli olarak geliştirmek ve Five9’u entegre etmek müşterilerimize ek faydalar ve memnuniyet getirecek uygun bir adımdır” dedi.

Raporda ayrıca Five9 Inc. şirketinin stratejik ortaklık arayan diğer şirketlerin ilgisini çekebileceği belirtildi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.