Dolar 32,5625
Euro 35,3333
Altın 2.466,71
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Van Valisi Erciş’teki Jeotermal Seraları İnceledi

Van Valisi Ozan Balcı, Erciş’te jeotermal seralarda kullanılacak sıcak su kaynağında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, jeotermal su ile ısınan seralar kurarak Van’ın sebze ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Van Valisi Erciş’teki Jeotermal Seraları İnceledi
5 Aralık 2023 09:53
34

Van Valisi Ozan Balcı, Erciş’te jeotermal seralarda kullanılacak sıcak su kaynağında incelemelerde bulundu.

Erciş ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Çakırbey Mahallesi’nde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve DAKA işbirliğinde yürütülen Erciş Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Jeotermal Kaynak Sondaj ve Sıcak Su İletim Hattı Fizibilite Projesinde çalışmaların devam ediyor. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Balcı, “Memleketin gelişmesi, halkın huzuru ve zenginleşmesi için devletimizin bütün imkan ve kabiliyeti ile çalışıyoruz. Erciş’imizde jeotermal sularımız var. Bir sondaj yapıldı ve bir kaynak elde ettik. 60 derece civarında su çıkıyor ama bize yetmiyor. Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) ile görüştük. Valiliğimizle beraber tekrar sondajlar yapacağız. Sıcak su elde ettiğimizde hedefimiz minimum 2 bin dönüm jeotermal su ile ısınan seralar kurmak. Amacımız gerçekleşirse Van’ımızın bütün sebze ihtiyacını karşılayacağız. Bu sondaj enerji maliyetini neredeyse sıfıra indirmiş oluyoruz. Bu Erciş’imiz için Van’ımız için çok kıymetli bir proje, Van’ımıza ve Erciş’imize hayırlı olsun” dedi.

Vali Ozan Balcı’ya Vali Yardımcısı Furkan Duman ve Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu da eşlik etti. – VAN

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.