Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ether arasında bölündü

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ether arasında bölündü

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ether arasında bölündü
4 Aralık 2023 20:19
62

Bybit Research’ün yeni raporuna göre kurumsal yatırımcılar, Bitcoin’e (BTC) tamamıyla güveniyor, Ether’e kısmi bir güven duyuyor ancak altcoin’lere şüpheyle yaklaşıyor.

2023’ün ilk üç çeyreğinde kurumsal trader’lar, Bitcoin (BTC) varlıklarını neredeyse ikiye katladı. Bybit’in araştırmasına göre bu veriler, bireysel yatırımcıların daha düşük oranlar görmesiyle çelişiyor ancak bunun sebebi yüksek kaldıraç seviyeleri olabilir.

Rapor, kurumsallar ve balinalar altcoin’lere karşı şüpheci olduklarını ve Mayıs ayındaki artışa rağmen yatırım oranlarının genel olarak düştüğünü gösteriyor. Ağustos ayında kurumsal cephede başlayan düşüş, nispeten daha volatil varlıklara karşı temkinli bir düşüşe yol açıyor.

Verilere göre Ether (ETH) varlıkları Ethereum blokzincirinin Shapella yükseltmesinden bu yana ETF haberlerinin piyasaları canlandırmasıyla birlikte olumlu bir pozisyonda.

Bitcoin’in fiyatı yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 140 artarken Ether aynı zaman diliminde yüzde 87 arttı.

K33 Research, Ekim ayında yayımladığı raporda varlık tahsisi konusundaki duruşunu değiştirdiğini, Ether’in Temmuz 2022’den bu yana BTC karşısında uzun süreli düşüşü ve yeni başlatılan vadeli işlemlere dayalı ETH ETF’lerine ilginin az olması nedeniyle Bitcoin’e geri dönüş tavsiyesinde bulunduğunu bildirdi.

K33, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.