Dolar 28,9102
Euro 31,7614
Altın 1.900,75
BİST 8.009,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 12°C

TikTok çocuk güvenliği nedeniyle bir kez daha dava edildi!

ABD, Utah eyaleti, TikTok’a çocuk güvenliği sorunları ve şirketin Çin merkezli mülkiyeti nedeniyle dava açtı.

TikTok çocuk güvenliği nedeniyle bir kez daha dava edildi!
A+
A-
13.10.2023
38
ABONE OL

Şikayette Başsavcı Reyes, uygulamayı “bağımlılık yaratan bir ürün” olarak nitelendirdi ve Çin merkezli ana şirket ByteDance ile olan ilişkisi konusunda kullanıcıları yanıltmakla suçladı. Eyalet yakın zamanda ülkedeki en katı sosyal medya yasalarından bazılarını yürürlüğe koydu ve gençlerin sosyal medyayı kullanması için ebeveyn iznini zorunlu kıldı.

Dava, TikTok’u, videoları yukarı kaydırarak tetiklenen “dopamin manipülasyonu” sağlayan bir kumar makinesiyle karşılaştırıyor. Devlet, bu bağımlılık yapıcı niteliğin özellikle genç kullanıcıların “henüz tam olarak gelişmemiş” beyni için zararlı olduğunu ve uygulamaya bağımlılık yaratabileceğini iddia ediyor.

Dava aynı zamanda TikTok’un Çin ile olan bağlantılarını da ele alıyor: “Kullanıcılarının (ve düzenleyicilerin) incelemesini önlemek için TikTok, Utah tüketicilerini, TikTok’un Çin merkezli ana şirketi ByteDance’in kontrolü altında ve onun kontrolü altında kaldığı konusunda da yanılttı.”

TikTok çocuk güvenliği nedeniyle bir kez daha dava edildi!

TikTok daha önce veri güvenliğine 1,5 milyar dolardan fazla para ayırdığını belirtmiş ve Çin hükümeti adına casusluk yaptığı yönündeki iddiaları reddetmişti. Şirket ayrıca yakın zamanda düzenleyicileri ve potansiyel yasakları savuşturmak amacıyla bir Şeffaflık ve Sorumluluk Merkezi açtı.

Federal hükümet henüz sosyal medya platformlarına karşı somut bir adım atmadı ancak eyaletler bu konuda daha aktif durumda. Utah yakın zamanda gençlerin TikTok, Snap ve diğer platformlarda hesap oluşturabilmesi için ebeveynlerin izin almasını gerektiren bir yasayı kabul etti. Ancak eyalet henüz TikTok’un kullanımını tamamen yasaklayan Montana kadar ileri gitmedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.