İngiltere, Microsoft’un Activision Blizzard Alımını Onayladı
Microsoft, Activision Blizzard satın alımı için İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA)’ndan sonunda onay aldı. Bu, Microsoft’un oyun yayıncısını 68,7 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlamasının önünü açıyor. CMA başlangıçta Microsoft’un …

Microsoft, Activision Blizzard satın alımı için İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA)’ndan sonunda onay aldı. Bu, Microsoft’un oyun yayıncısını 68,7 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlamasının önünü açıyor.
CMA başlangıçta Microsoft’un yayıncıyı Nisan ayında geri satın alma planlarını onaylamadı. Ancak antitröst otoritesinin yeşil ışığı, Microsoft’un Temmuz ayında düzenleyici tarafından dile getirilen rekabet endişelerini gidermek amacıyla anlaşmayı yeniden yapılandırmayı kabul etmesinden sonra geldi. Bu imtiyazın, gelişen bulut oyun pazarında daha fazla rekabeti teşvik edeceğine inanılıyor
Yeniden yapılanmanın bir parçası olarak Microsoft, Activision Blizzard’ın Avrupa dışındaki bulut oyun haklarını 15 yıllığına Ubisoft’a satmayı kabul etti. Bu, Microsoft’un bulut oyunları üzerinde tekel kontrolü elde edememesini sağlıyor ve Ubisoft’un Activision oyunlarını kendi akış hizmetleri için lisanslamasına olanak tanıyor.
Nihai düzenleyici onayla birlikte Microsoft’un Activision Blizzard satın alımını tamamlaması bekleniyor. Anlaşma ile Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch ve Candy Crush gibi popüler seriler Microsoft çatısı altına getirecek. Bu, Microsoft’un şimdiye kadarki en büyük satın alımını temsil ediyor ve onu gelir bakımından üçüncü büyük oyun şirketi yapacak.
Hem Microsoft hem de Activision Blizzard, CMA’nın kararını memnuniyetle karşıladı. Microsoft başkan yardımcısı Brad Smith, şirketin satın alma yoluyla dünya çapındaki oyunculara ve sektöre fayda sağlamayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Ek olarak Avrupa Komisyonu, Mayıs ayında Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma planını onaylamıştı. Dolayısıyla bu kapanış, anlaşmanın tekelci kaygılar nedeniyle düzenleyicilerin incelemesine maruz kaldığı 20 aylık uzun onay sürecini de sona erdiriyor.