Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Sudan Maliye Bakanı, savaş şartlarına rağmen ülkenin ekonomisine güvendiğini belirtti

Sudan Maliye ve Ekonomik Planlama Bakanı Cibril İbrahim, savaş şartlarına rağmen Sudan’ın ekonomisine güvendiğini ve çok cazip fırsatlar bulunduğunu belirterek, yatırım çağrısı yaptı. İbrahim, Sudan’ın tarım, maden ve hayvancılık gibi dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Yatırımcıları ülkeye davet eden İbrahim, Sudan’da elde edilen kazançların dünyanın birçok ülkesinde bulunmadığını ve ülkenin kalkınması için dışarıdaki ulusal sermayenin harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sudan Maliye Bakanı, savaş şartlarına rağmen ülkenin ekonomisine güvendiğini belirtti
7 Ekim 2023 23:16
31

PORT Sudan Maliye ve Ekonomik Planlama Bakanı Cibril İbrahim, savaş şartlarına rağmen Sudan’ın ekonomisine güvendiğini ve çok cazip fırsatlar bulunduğunu belirterek, yatırım çağrısı yaptı.

İbrahim, resmi haber ajansı SUNA’ya yaptığı açıklamada, “Sudan ekonomisinin savaş sonrası geleceğine tamamen güveniyorum. Çünkü Sudan, tarım, maden ve hayvancılık gibi dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan büyük bir potansiyele sahip.” ifadesini kullandı.

Başkent Hartum’da yoğunlaşan yatırımların buradan farklı bölgelere yayılması gerektiğini vurgulayan İbrahim, “Sudan’da elde edilen kazançlar, dünyanın birçok ülkesinde yok. Ülkeyi kalkındırmak ve ekonominin gelişmesi için dışarıdaki ulusal sermayeyi harekete geçirmek gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcıların herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını vadeden Sudanlı Bakan, yerli ve yabancı sermayeyi ülkesine yatırıma davet etti.

Sudan’da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar

Doğu Afrika ülkesi Sudan’da 15 Nisan’da ordu ve HDK arasında çatışmalar başlamıştı.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, en az 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği ve halen süren çatışmalar nedeniyle 5 milyondan fazla kişi yerinden edildi.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, 6 Eylül’de, devlete karşı isyan ettiği, vatandaşlara karşı ağır ihlallerde bulunduğu ve ülkenin altyapısını kasıtlı olarak sabote ettiği gerekçesiyle paramiliter HDK’yi feshetme kararı almıştı.

Burhan, uluslararası topluma, orduyla nisan ortasından beri çatışan HDK’yi “terörist grup” olarak kabul etmesi çağrısında bulunmuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.