Dolar 32,6650
Euro 35,3753
Altın 2.501,96
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

PKK’ya kara harekatı masada, ilk seçenek hava harekatı

MİT ve TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde PKK’ya ait alanları nokta operasyonlarla vurmasının ardından harekatın kapsamlı bir kara harekatıyla genişletilmesi masada seçenek olarak duruyor.

PKK’ya kara harekatı masada, ilk seçenek hava harekatı
7 Ekim 2023 08:12
45

Gerekli görülmesi hâlinde hava operasyonlarının yanı sıra hâlihazırda bölgedeki harekât alanlarının genişletilmesi masada bir seçenek olarak duruyor. Özellikle saha ajanlarından alınan bilgiler ışığında terör örgütüne ait tüm hedeflerin belirlendiği, hem MİT hem de TSK tarafından nokta operasyonlarla bu alanların imha edilmesi stratejisinin izlendiğine dikkat çeken güvenlik kaynakları, kara harekâtının da bir seçenek olduğuna ancak şu aşamada hava harekâtı operasyonlarıyla yola devam edileceğine işaret ediyor.

Hava ve kara harekâtı tartışmalarını Türkiye gazetesinden Zeliha Mangırcıoğlu’na değerlendiren emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, Suriye’ye yönelik operasyon kararında açıkça kara harekâtının tek seçenek olmadığının vurgulandığını hatırlattı. Operasyonlarda terör örgütünün alt yapısının hedef alındığına dikkat çeken Karakuş “Bu noktada en mantıklı olan seçenek hava harekâtıdır. Hava harekâtı bir şekilde maşadır, elinizi yakmaz, şehit vermezsiniz. En doğru seçenektir” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.