Dolar 32,6496
Euro 35,4031
Altın 2.507,92
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Musul’da Düğün Salonunda Çıkan Yangında 93 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak İçişleri Bakanlığı, Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yangının çıkış anı ve sonrasında yaşanan panik anlar kameralara yansıdı. İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammari, yangının havai fişeklerden kaynaklandığını belirtti.

Musul’da Düğün Salonunda Çıkan Yangında 93 Kişi Hayatını Kaybetti
2 Ekim 2023 11:29
49

Gelin ve damadın dans etmesi – Yangının çıkış anı – İnsanların koşarak kaçmaya çalışması – Yanan düğün salonunun dron görseli

MUSUL (AA) – Irak İçişleri Bakanlığı, Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda 93 kişinin hayatını kaybettiği ve 100 kişinin de yaralandığı yangına ilişkin yeni görüntüler paylaştı. Görüntülerde yangının çıkış anı ve sonrasında yaşanan panik kameralara yansıyor.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammari, düğün salonundaki yangının “havai fişekler”den kaynaklandığını açıklamıştı.Musul’un Hamdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda 26 Eylül akşamı çıkan yangına ilişkin soruşturma raporu kamuoyuyla paylaşıldı.

Bağdat’taki İçişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, Soruşturma Komisyonu Başkanı General Saad Falih, “Hamdaniye’deki düğün salonu çok sayıda yanıcı madde ile kaplanmıştı, yangın da bundan kaynaklandı. Salonda yangının hızlı şekilde yayılmasına neden olan kumaş parçaları da yangında etkili oldu. Düğün salonunun tavanı da yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oldu. Düğün salonundaki yangının asıl müsebbiplerinden biri havai fişeklerdir.” dedi.

Musul’daki düğün salonu yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 107’ye yükseldiğini kaydeden Falih, yangının kasıtlı olmadığını ancak düğün salonu sahibinden kaynaklı ihmal ve kusurdan kaynaklandığını ifade etti.

Kaymakam, Belediye Başkanı ve bazı yetkililer görevden alındı

Basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari de söz konusu yangında ölenlerin “şehit” sayıldığını belirtti.

Şammari ayrıca, Hamdaniye Kaymakamı İsam Behnam Metti, Hamdaniye Belediye Başkanı Rami Hıdır ve Hamdaniye sivil savunma kurumundaki ilgili yetkililerin görevden alındığını ve mahkemeye sevk edileceklerini aktardı.

Musul’un Hamdaniye ilçesinde 26 Eylül akşamı bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.