Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Huawei Mate 60 Pro’nun can sıkıcı bir yönü ortaya çıktı

Son zamanlarda hep güzel haberlerle karşımıza çıkan Huawei Mate 60 Pro, bu defa akıllı telefon meraklılarını üzecek.

Huawei Mate 60 Pro’nun can sıkıcı bir yönü ortaya çıktı
23 Eylül 2023 19:20
48

Huawei’nin, Amerika’nın yasaklarından sonra ürettiği ve piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefon olan Mate 60 Pro, teknoloji dünyasında büyük ilgi görmüş ve birçok tartışmaya neden olmuştur. Bu telefon, Huawei’nin Amerikalı bileşen tedarikçilerinden malzeme almasını engelleyen yasaklardan bu yana piyasaya sürdüğü ilk gerçek anlamda dikkat çekici üründür. Ancak, şirket bu yasaklara rağmen 5G destekli, 7nm’lik bir yonga setiyle Mate 60 Pro‘yu başarılı bir şekilde üretmeyi başardı.

Özellikle teknoloji dünyasında tanınmış olan YouTube kanalı PBKreviews, bu telefonun iç yapısını gözler önüne seren bir parçalama videosu yayınladı. Bu videoda, telefonun ana kartının altında bulunan ve HiSilicon Kirin 9000s yonga setinin üstünde yer alan SK Hynix RAM çiplerine dikkat çekildi. Ancak SK Hynix, 2020’den bu yana Huawei’ye RAM çip satmadığını belirtiyor ve bu durumu araştırmaya aldığını ifade ediyor.

Huawei Mate 60 Pro’nun can sıkıcı bir yönü ortaya çıktı

PBKreviews’in videoda dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise Huawei Mate 60 Pro’nun ekranı oldu. Cihazın ekranının çıkarılması sırasında büyük zorluklar yaşandı ve bu süreçte 6.82 inç boyutundaki LTPO AMOLED ekranı tamir edilemez bir şekilde zarar gördü. Bu, ekranın oldukça sıkı bir şekilde yapıştırıldığı ve değiştirilmesinin oldukça zor olabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, yapılan bir düşürme testinde telefonun Kunlun 2 camının ne kadar dayanıklı olduğu da gözler önüne serildi.

Yapılan incelemelerin ve testlerin sonucunda, Huawei Mate 60 Pro‘nun tamir edilebilirlik oranı 10 üzerinden 5 olarak belirlendi. Bu oran, cihazın iç bileşenlerinin ve ekranının tamir edilmesinin zor olabileceği anlamına gelmektedir.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.