Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Pages, Keynote ve Numbers, iOS 17 ve macOS Sonoma İçin Güncellendi

Apple tarafından iPhone, iPad ve Mac uyumlu iWork uygulama paketi iOS 17 ve macOS Sonoma için güncellenerek Pages, Keynote ve Numbers yeni özellikler kazandı. ‌iPhone‌ ve ‌iPad‌’deki üç iWork uygulaması artık USDZ dosya formatında 3B nesneleri …

Pages, Keynote ve Numbers, iOS 17 ve macOS Sonoma İçin Güncellendi
22 Eylül 2023 17:20
36

Apple tarafından iPhone, iPad ve Mac uyumlu iWork uygulama paketi iOS 17 ve macOS Sonoma için güncellenerek Pages, Keynote ve Numbers yeni özellikler kazandı.

‌iPhone‌ ve ‌iPad‌’deki üç iWork uygulaması artık USDZ dosya formatında 3B nesneleri destekliyor. Apple, çalışmanıza “yeni boyutlar getirmek” için bunların belgelere eklenebileceğini söylüyor. Özellikle Keynote’ta, USDZ dosyalarındaki gömülü animasyonlar oynatılabilir veya Magic Move, slaytlar arasında 3 boyutlu nesneleri canlandırmak için kullanılabilir.

Uygulamalar, hem çıkartmaların hem de emojilerin iOS işletim sistemi genelinde kullanılmasına olanak tanıyan güncellenmiş emoji arayüzü aracılığıyla Çıkartmaları destekliyor. Ayrıca iOS 17 veya iPadOS 17’de yazarken metin için satır içi tahminler sunuluyor.

Diğer yeni özellikler arasında FaceTime üzerinden belgeler üzerinde iş birliği yapma seçenekleri, Spotlight kullanırken önerilen belgeleri bulma ve açma yeteneği ve belgeleri içe aktarmak için Ana Ekrandaki Keynote/Pages/Numbers simgesine sürükleme seçeneği yer alıyor. Pages ayrıca yeni paragraf stili seçeneklerini destekliyor ve Minimalist Rapor şablonuna sahip. Keynote ise yeni dinamik temalar ve canlı video slayt düzenleri kazanıyor.

Mac tarafında Pages, Numbers ve Keynote artık USDZ dosyalarını da destekliyor ve aynı temalar ve şablonlar Pages ve Keynote’a da ekleniyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.