Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Kur’an kursları açıldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an kursları başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, salgın ve 6 Şubat depreminin ardından bile Kur’an eğitimine hiç ara vermediklerini vurguladı. Erbaş, kursları sahiplenmeleri için ailelere ‘çocuklara rol model olma’ çağrısı yaptı.

Kur’an kursları açıldı
19 Eylül 2023 04:24
50

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Kur’an kursları 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı dün başladı. Yeni eğitim döneminin açılış programı bu yıl Muğla’da yapıldı.

ÇAĞRIMIZA İCABET EDECEKLER

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Ülkenin her ili, ilçesi, beldesi ve köyünde bütün hazırlıkların tamamlandığını, “Bismillah” diyerek Kur’an kurslarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erbaş, “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında 11 Eylül’de, diğer programlar ise 18 Eylül itibarıyla başlamış bulunuyor. Bu vesileyle milletimizin yediden yetmişe her bir ferdini Kur’an öğrenmeye davet ediyorum. İnanıyorum ki necip milletimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da davetimize kulak verecek, çağrımıza icabet edecektir” diye konuştu.

Depremin izlerini silmek için çalıştık

Salgının ardından ve 6 Şubat depremlerinden sonra Kur’an eğitimine hiç ara vermediklerini anlatan Erbaş, “Esasen çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kur’an ve dini bilgiler eğitimi vermedik. Özellikle deprem felaketinin 4-6 yaş kurslarımızdaki çocuklarımızda meydana getirdiği izleri silebilmek için onlara ve ailelerine rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetleri sunduk. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin acılarını dindirmek ve yaralarını sarmak için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.