Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Kanada Başbakanından artan gıda fiyatlarından sorumlu tuttuğu süpermarketlere uyarı: Vergileri yükseltirim

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinde artan gıda fiyatlarından süpermarket sahiplerini sorumlu tuttu. Konuşmasında sert ifadeler kullanan Trudeau, süpermarket zincirlerinin kârlarına kâr kattığını belirterek çözüm için başkent Ottawa’ya toplantıya çağırdı. Toplantıya getirecekleri çözüm planının orta sınıfa kayda değer bir rahatlama getirmediği takdirde kontrolü ele alacaklarını söyleyen Trudeau, süpermarketlerden alınan vergileri yükseltme mesajı verdi. Kanada Başbakanının bu sözleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Kanada Başbakanından artan gıda fiyatlarından sorumlu tuttuğu süpermarketlere uyarı: Vergileri yükseltirim
16 Eylül 2023 10:40
37

Kanada’da temmuz ayında market fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,5 oranında artarak yüzde 3,3 olan genel enflasyon oranının oldukça üzerinde yükseliş kaydetti.

Artan gıda fiyatları için harekete geçen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, süpermarket zincirlerinin kârlarına kâr kattığını belirtti, ülkede artan gıda fiyatlarından süpermarket sahiplerini sorumlu tuttu.

Trudeau konuya çözüm bulmak için zincir süpermarket sahiplerine 9 Ekim’e kadar süre tanıdı ve toplantı için Başkent Ottawa’ya çağırdı.

Trudeau, aralarında Walmart ve Costco’nun da bulunduğu beş büyük süpermarket zincirinin başkanlarından, 23 Kasım’daki Şükran Günü’nden önce artan fiyatlara çözüm bulmak üzere plan hazırlamalarını isteyeceklerini belirtti.

Toplantıya getirecekleri çözüm planının orta sınıfa kayda değer bir rahatlama getirmediği takdirde kontrolü ele alacaklarını söyledi.

‘Marketlerimizin rekor kâr elde etmesi doğru değil’

“Kanadalılar, sofralarına yiyecek koymakta zorlanırken, en büyük marketlerimizin rekor kâr elde etmesi doğru değil” diyen Trudeau, konuşmasında net mesajlar verdi:

Zincir marketlere vergi uyarısı

“Çok açık söylüyorum. Planları orta sınıf ve bu sınıfa ulaşmak üzere çalışan insanlar için gerçek bir rahatlama sağlamazsa, o zaman daha fazla adım atarız. Vergi tedbirleri dahil olmak üzere hiçbir şeyi göz ardı etmeyiz.”

Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı

Trudeau’nun bu açıklamaları, Türkiye’de artan market fiyatlarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili sözlerini hatırlattı.

Erdoğan,
“Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor… Zincir marketlerin bu uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığımız gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, alacak ve bunlara da gerekli operasyonları yapacaktır”

demişti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.