Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Özgür Özel seçilirse 3 dönem kuralı getirecek

5 dönemdir milletvekilliği yapan Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesi durumunda milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için 3 dönem kuralı getireceğini duyurdu.

Özgür Özel seçilirse 3 dönem kuralı getirecek
15 Eylül 2023 15:08
43

Genel seçimleri kaybeden CHP’de ‘değişim’ tartışmaları başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir seçim mağlubiyeti daha yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa etmesi yönünde çağrılar yapıldı.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu çağrılara yanıtı danışmanlarını ve MYK üyelerini değiştirmek oldu.

Ancak Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği değişimciler bu kararın ardından seslerini daha çok yükseltti.

CHP’de iç hesaplaşma bitmek bilmiyor

Hal böyle olunca parti ‘değişimciler’ ve ‘devamcılar’ olarak ikiye bölündü.

Yaşananların ardından CHP’li Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla bugünü işaret ederek basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Bugün ise kameraların karşısına geçen Özel, parti yönetimine eleştiriler getirerek Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Özel adaylığını açıkladı: Seçilirse 3 dönem kuralı getirecek

CHP’de 5 dönemdir milletvekilliği yapan Özel aldığı kararı duyururken seçilmesi durumunda parti içinde yapacakları değişiklikleri duyurdu.

Buna göre Özel’in seçilmesi durumunda milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için 3 dönem kuralı getireceği görüldü.

Konuya ilişkin, “Genel merkez yöneticiliği, milletvekilliği, belediye başkanı ve meclis üyeliği için 3 dönem sınırı getirilecektir, bir sonraki dönem için ise performans ölçütleri tanımlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

‘Genel başkan tüm üyeler tarafından seçilecek’

Özel’in programındaki bir diğer dikkat çeken detay ise genel başkanın tüm üyeler tarafından seçileceği oldu.

Programda yine milletvekili, belediye başkanları ve meclis üyelerinin belirlenmesinde ön seçim yapılacağı aktarıldı.

Öte yandan Özel’in programında yer alan diğer maddeler şöyle;

“-Üye reformu ile birlikte, parti yönetiminde uygun dijital yöntemlerle, tüm üyelerin sürece dahil edilmesi sağlanacaktır.

-Mevcut mevzuatların getirdiği sınırlamaları aşacak şekilde her kademede seçimlerde doğrudan üyelerin etkin söz sahibi olacağı yöntemler geliştirerek, üye iradesi partinin esası kılınacaktır.

-Mahalle, ilçe ve il kongrelerinde aktif üyelerin katılımı ile çarşaf liste usulü temel alınacaktır.

-İhtiyaç duyulan uzmanlık kadroları için yasadan gelen merkez yoklaması hakkının kullanılması halinde, bur çerçevede bir dönem milletvekili olarak görev alanların bir sonraki dönemde önseçime girmesi zorunlu hale getirilecektir.

-Kadın, genç ve engellilerin parti organlarındaki ve aday listelerindeki temsilinin arttırılması sağlanacak, adaylıklar fermuar yöntemi ile uygulanacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.