Dolar 28,8388
Euro 31,5223
Altın 1.850,55
BİST 7.987,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Yağmurlu
İstanbul
17°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 10°C
Paz 11°C
Pts 13°C

Paşinyan resti çekti, Rusya’yı topa tuttu! Putin’i çıldırtan açıklama!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’da yükselen gerilimle ilgili konuştu. Paşinyan, Rusya karşıtı açıklamalarda bulunarak “Rus askerleri başarısız oldu, artık bizi koruması için Rusya’ya bel bağlayamayız” dedi.

Paşinyan resti çekti, Rusya’yı topa tuttu! Putin’i çıldırtan açıklama!
A+
A-
13.09.2023
25
ABONE OL

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Politico’ya verdiği röportajda, Karabağ’daki Rus barış gücü askerlerinin görevlerinde başarısız olduklarını söyledi. Paşinyan, “Bizi koruması için artık Rusya’ya bel bağlayamayız” açıklamasında bulundu.

PAŞİNYAN, RUSYA’NIN TÜRKİYE İLE YAKINLAŞMASINI SİNDİREMEDİ

Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak Rusya’nın kabiliyetlerinin değiştiğini öne süren Paşinyan, Moskova yönetiminin, Azerbaycan’ı ve yakın müttefiki Türkiye’yi kendisine yabancılaştırmaktan çekindiğini savundu.

‘BİZİ KORUMASI İÇİN ARTIK RUSYA’YA BEL BAĞLAYAMAYIZ’

Paşinyan, “Bu durumda stratejimiz, başkalarına bağımlılığımızı azami ölçüde azaltmaya çalışmak olmalıdır. Bağımsız bir ülkeye, egemen bir ülkeye sahip olmak istiyoruz ancak Batı ile Doğu, Kuzey ile Güney arasındaki çatışmaların merkezine düşmekten kaçınmanın yollarını bulmalıyız. Ermenistan’ın bir ‘vekil’ haline gelmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Buna izin verilemez.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalar her alevlendiğinde “büyük koruyucuya”, Ermenistan örneğinde Rusya’ya başvurmanın sürdürülemez olduğunu kaydeden Paşinyan, “Bizi koruması için artık Rusya’ya bel bağlayamayız.” diye konuştu.

‘RUS ASKERLERİ KARABAĞ’DA OLMASAYDI DURUM DAHA İYİ OLACAKTI’

Paşinyan öte yandan “Rus barış gücü askerleri Karabağ’da bulunmasaydı bugün durumun daha iyi olacağı” değerlendirmesini yapamayacağının altını çizdi.

Ermenistan Başbakanı, “Eğer kalıcı ve ebedi bir devlete sahip olmak istiyorsak, öncelikle komşularımızla ilişkilerimizi düzeltmek için çok ciddi adımlar atmalı ve çok ciddi çabalar sarf etmeliyiz.” ifadesini de kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.