Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Büyük ümitlerle piyasaya sürülmüştü, 4 yılın sonunda tarih oldu

Microsoft’un ilk çift ekranlı cihazı Surface Duo, 4 yıllık ömrünün sonunda tarihe karışıyor Cihazın artık güncelleme almayacağı duyuruldu.

Büyük ümitlerle piyasaya sürülmüştü, 4 yılın sonunda tarih oldu
13 Eylül 2023 14:36
33

Microsoft artık orijinal Surface Duo’yu destek vermeyeceğini resmi olarak duyurdu. Başka bir deyişle şirketin ilk nesil çift ekranlı akıllı telefonu, sıkıntılarla dolu ömrünün sonuna geldi. Buna göre artık donanım yazılımı güncellemeleri sunulmayacak; en azından resmi olarak…

Microsoft, Surface Duo‘yu 2 Ekim 2019’daki özel bir etkinlikte, bir başka talihsiz cihaz olan Surface Neo ile birlikte duyurdu. Daha büyük olan Neo’nun ve artık kullanılmayan Windows 10X işletim sisteminin aksine Surface Duo, Android 10 çalıştırıyordu ve bu da onu Windows tabanlı olmayan tek Surface cihazı yapıyordu.

Elbette Surface Duo’yu iyi anlamda özel kılan şey yazılım değildi. Akıllı telefon, sağlam menteşelere, kaliteli yapıya ve iki büyük OLED ekrana sahip inanılmaz derecede ince bir kasaya sahipti. İlginç bir şekilde, o kadar inceydi ki USB-C bağlantı noktası zorlukla sığabiliyordu ve sonunda plastik malzemenin etrafında çatlaklar oluşuyordu.

Surface Duo’yu normal bir tüketiciye önermek pek mümkün olmasa da akıllı telefon meraklıları için harika bir oyuncak haline geldi. WOA Projesi, Android’i Windows 11 ile değiştirmeyi mümkün kılıyor ve cihazın çoğu parçası olması gerektiği gibi çalışıyor. Ayrıca, mobil bir cihazda mobil bir işletim sistemi tercih edenler için resmi olmayan bir Android 13 portu da mevcut.

2021’de ikinci nesil Surface Duo, daha hızlı OLED ekranlar, daha iyi kasa, gözle görülür şekilde geliştirilmiş kameralar, daha hızlı donanım ve daha fazlasıyla birlikte kendini geliştirmeye çalıştı. Ancak, yazılım yönü genel olarak yetersiz kaldı.

İlk duyurudan dört yıl sonra, akıllı telefon ikilisini bulmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Söylentiler Microsoft’un artık Surface Duo 2’yi de üretmediğini iddia ediyor. Yakın tarihli bir rapora göre Microsoft, Duo ekibinin çoğunu diğer projelere aktardı ve akıllı telefonu Android 13 veya 14’e yükseltme planları yok. Şirket 21 Ekim 2024 tarihinde Surface Duo 2’yi desteklemeyi de bırakacak.

Orijinal Surface Duo artık tarih oldu. Harika bir fikir ve güzel bir denemeydi. İşe yaramaması kötü oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.