Dolar 19,0875
Euro 20,6160
Altın 1.202,29
BİST 4.997,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Sal 8°C
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 16°C

Apple’ın katlanabilir iPhone’u için aldığı patent, ilginç bir özelliğe işaret ediyor

Apple’ın henüz resmi olarak açıklamadığı katlanabilir iPhone’u için aldığı patent, cihazın özel bir sistemle gelebileceğini söylüyor.

Apple’ın katlanabilir iPhone’u için aldığı patent, ilginç bir özelliğe işaret ediyor
A+
A-
20.03.2023
12
ABONE OL

Kısa bir süre önce keşfedilen ve Apple’ın cihazlarını düşmelere karşı daha iyi korumanın bir yolunu aradığını gösteren bir patent başvurusu, aynı zamanda katlanabilir iPhone üzerinde yapılan çalışmaların da devam ettiğini öneriyor.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin web sitesinde bulunan başvurunun adı, Kendi Kendini Geri Çeken Görüntü Aygıtı ve Damla Tespiti Kullanarak Ekranı Koruma Teknikleri olarak belirtiliyor. Bu isim oldukça uzun olsa da, Apple’ın ekran hasarını en aza indirme hedeflerini kısaca açıklıyor. Bu başvuruda açıklandığı üzere, katlanabilir bir cihazın içinde ivmeölçer gibi bir çeşit sensör bulunacak. Eğer bu sensör iPhone’un düştüğünü algılarsa, telefonu hızlı bir şekilde kapatmak için “elektronik olarak ayarlanabilir bir kilitleme mekanizması” sinyali gönderecek.

Başvuru, eğer iPhone yere çok yakınsa mekanizmanın tamamen kapanmayarak kısmen açık kalabileceğini ima ediyor. Ancak patent, bunun bir sorun olmadığını belirterek, “ekranı 180 dereceden daha az bir açıyla katlamak bile bir miktar koruma sağlayabilir” diyor.

Apple’ın menteşe konusunu da başvuruda incelediği görülüyor. Katlanabilir iPhone, ortada normal bir menteşe yerine cihaz açıldığında birbirine bağlanan iki ayrı ekrandan oluşabilir. Bu nedenle, telefon kapatıldığında, üst ekran, korumaya yardımcı olması gereken alt ekrandan ayrı durur. Belgede sistemin tam olarak nasıl çalışacağı anlatılmadığı için bu konuda kesin bir şey söylemek pek mümkün değil.

Patent belgesinin büyük bir kısmı, katlanabilir iPhone’un yeteneklerinden bahsediyor. Örneğin, düşme korumasının arkasındaki sensör, hareketi algılamak için “ivmeölçerler, jiroskoplar, pusulalar ve/veya diğer bileşenlerden” oluşabilir. Ancak Apple, herhangi bir teknolojiden direkt olarak bahsetmiyor. Şirket için en önemli şey, dahili mekanizmaların düşme hızının “önceden belirlenmiş bir eşiği aştığını” algılayarak otomatik olarak kapanabilmesidir. Cihazın bir düşüşü tamamen kapanacak kadar hızlı bir şekilde gerçekten algılayıp algılayamayacağı ise henüz belli değil.

Katlanabilir iPhone söylentileri yaklaşık üç yıldır internette dolaşıyor olsa da, henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. En son sızıntılar, katlanabilir bir iPhone’un 2025 yılında piyasaya sürülebileceğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.